ALEGERI 2016. Procesul de votare va fi înregistrat audio-video

ALEGERI 2016. Întreg procesul de votare va fi înregistrat audio-video, se arată în proiectul Hotărâri de Guvern privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, publicat marţi pe site-ul MAI.

ALEGERI 2016. Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot va fi cel care, potrivit proiectului, va asigura înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispoziţiilor legale.

'Operatorul de calculator trebuie să realizeze înregistrarea video-audio prevăzută la alin.(1) dintr-o poziţie fixă, de la o distanţă medie, pe un cadru general', se precizează în proiectul Hotărârii de Guvern.

ALEGERI 2016. Persoanei care va înregistra procedura electorală i se va interzice să realizeze copii ale acesteia, ori să permită accesul altor persoane la înregistrare. Înregistrările vor fi puse ulterior la dispoziţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care le va păstra pe o perioadă de trei luni.

ALEGERI 2016. STS urmează să fie singura instituţie abilitată să copieze înregistrările şi la împlinirea termenul de trei luni să le distrugă. Ministerul Afacerilor Interne va asigura achiziţionarea timbrelor autocolante, respectiv a plicurilor din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, necesare în cadrul procedurilor precum şi confecţionarea ştampilelor cu menţiunea 'VOTAT'.

ALEGERI 2016. Ministrul Dragoş Tudorache le-a transmis, marţi, prefecţilor că obiectivul organizării procesului electoral este acela de a avea cele mai puţin contestate alegeri. De asemenea, el a cerut respectarea întocmai a termenelor din calendarul electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel