Adrian Năstase a recuzat-o din completul ÎCCJ pe fosta consilieră a procurorului care l-a trimis în judecată. Cererea este respinsă

Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Fostul premier Adrian Năstase a recuzat joi participarea în completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Mătuşa Tamara“ a judecătoarei Ioana Bogdan, însă instanţa supremă a respins această cerere ca fiind neîntemeiată.

„În completul de judecători, Daniel Morar şi-a numit consiliera, Ioana Bogdan. Prin tragere la sorti, ea figureaza şi în dosarul cu afişe şi pixuri, care are termen mâine, la ora 12! (...) Au formulat atunci o cerere de recuzare, pornind de la ideea că DNA-ul nu poate şi să centreze şi să dea cu capul. Nu poate şi să realizeze urmărirea penala şi să şi judece dosarele întocmite de ei. Este evident ca fosta consilieră poate păstra legătura, pe timpul judecării cauzei cu foştii colegi din DNA, poate primi sfaturi în ceea ce priveşte derularea cercetării judecătoreşti“, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Năstase consideră acest lucru drept o încălcare gravă a independenţei justiţiei iar faptul că cererea de recuzare a fost respinsă dovedeşte că există o comandă politică foarte clară.

„Este o situaţie clară de incompatibilitate. În aceste condiţii, în mod evident, nu mai putem vorbi de un complet de judecata ci de unul de executie. Nu mai putem vorbi de o justiţie independentă ci de o evoluţie periculoasă anti-democratică, în care Traian Băsescu, dupa ce a preluat controlul asupra guvernului, asupra Parlamentului, asupra Parchetului, asupra Curţii Constituţionale, preia acum şi controlul asupra ICCJ şi asupra CSM“, susţine Adrian Năstase.

Avocatul acestuia Ioan Cazacu a formulat la termenul de joi o cerere de copiere a suporţilor electronici - 56 de CD-uri şi DVD-uri, un server şi trei hard disk-uri - care fac parte din materialul probator.

„Nimeni nu ne poate convinge că este vorba de nişte transcrieri autentice. Vrem să comparăm informaţia scrisă cu informaţia aflată pe aceste suporturi electronice“, a declarat Ioan Cazacu.

Judecătorii au încuviinţat copierea materialului electronic şi au acordat un nou termen pentru data de 28 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel