Blue Air "suflă" în ceafa TAROM

Operatorul low-cost local Blue Air și linia aeriană națională TAROM se luptă pentru pentru a doua poziție în topul transportatorilor aerieni din România. 

Blue Air a transportat, în primul semestru al acestui an, 1,42 de milioane de pasageri, cu 82% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, pe fondul introducerii a 25 de noi rute în acest an şi extinderii flotei, potrivit unui comunicat primit la redacție. 

În 2016, Blue Air a investit considerabil în flotă, iar începând cu această vară compania operează cu 26 de aeronave, o creştere masivă având în vedere că acum doi ani Blue Air opera cu nouă aeronave. Din totalul de 26 aeronave, 17 au interiorul modernizat, restul urmând să intre într-un proces de modernizare în următoarea perioadă", a precizat operatorul aerian.  Blue Air a depăşit TAROM, care deţine o flotă compusă din 23 de aparate, mai precizează operatorul low-cost.

În prezent, Blue Air se află într-o competiţie pe piaţa românească a transportului aerian low-cost cu compania ungară Wizz Air care domină piaţa. Compania maghiară a transportat anul trecut 4,5 milioane pasageri pe piața românească.

[citeste si]

Însă cele două companii încep să fie concurate, pe piaţa românească, de unul dintre giganţii transportului aerian low-cost de pe plan mondial, Ryanair, care a anunţat intrarea puternică pe aeroporturile din România, vizând inclusiv curse interne.

Despre Blue Air

Blue Air si-a inceput activitatea acum 11 ani, in prezent operand peste 70 de rute in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are 6 baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca*, Iasi, Larnaca si Torino. (*baza se deschide in octombrie) Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membru cu drepturi depline IATA.

Rute Blue Air:

- din Bucuresti: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Florenta, Dublin, Glasgow, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Bergamo, Milano Linate, Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Torino, Valencia

- din Bacau: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano Bergamo, Roma, Torino

- din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Dublin, Iasi, Liverpool, Timisoara

- din Constanta: Atena, Milano Bergamo

- din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Londra, Paris, Roma, Timisoara

- din Larnaca: Atena, Bucuresti, Londra, Salonic - din Sibiu: Stuttgart

- din Torino: Alghero, Atena, Bacau, Berlin, Bucuresti, Bari, Catania, Ibiza, Lamezia Terme, Londra, Madrid, Menorca, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara, Roma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel