Becali se ia de călugărul care l-a criticat pe Patriarhul Daniel. "Sminteală"

Patriarhul Daniel este criticat din cauză că a semnat Sinodul de la Creta. Mai mulți preoți anunță că vor protesta în 30 august. Preoții de pe muntele Athos vor merge la manifestații. 

Între timp, un călugăr de la muntele Athos șochează printr-un discurs virulent la adresa Patriarhului Daniel și a Papei Francisc.

Iată discursul călugărului de pe Athos: 

"Nu-mi este frică de Patriarhul Daniel, de Patriarhul Teofil, de Patriarhul Bartolomei sau de Teofan sau de Laurenţiu Streza sau Ioachim Băcăoanul sau toţi dracii care-au semnat în Creta. Nu mai sunteţi oameni, sunteţi draci! A intrat Dracul, Necuratul în voi, sunteţi îndrăciţi. Nu este suficient doar semnăturile acelea pe care le-aţi semnat împotriva sinodului tâlhăresc. Trebuie să nu tăcem şi cu limba şi cu gura, Dumnezeu ne vorbeşte prin sufletele noastre, prin Duhul Sfânt. Să apărăm ortodoxia! Trebuie să şi mărturisim cu gura, fraţilor. Cerem ajutorul tuturor bisericilor ortodoxe să vină să salveze ortodoxia. Nu vă fie frică de satana Daniel! Satana Lucifer a intrat în Papa Francisc deoarece toate sectele de pe faţa pământului a venit de la catolicism şi nici într-un caz de la noi ortodocşii. Anatema, Papa Francisc! Anatema, masonerie! Anatema, tuturor sectelor! Satana asta de Papa Francisc a declarat că toate religiile sunt adevărate. Nicidecum! Doar credinţa ortodoxă este adevărată. Vaticanul a fost ortodox. Mi-a mai spus cineva că în Italia oamenii se închină la Lucifer. Ferească Dumnezeu, fraţilor! Există iertate şi pentru eretici, şi pentru Daniel, şi pentru Teofan şi pentru toată lumea, cu condiţia să mărturisească în public dreapta credinţă ortodoxă. Să dea în scris faţă de toată lumea: «Eu mă lepăd de Lucifer, de Satana, de toate sectele, de papistaşii, de tot ce-am semnat în Creta şi nu sunt de acord»", afirmă călugărul în prelegerea ținută". 

"E sminteală"

Gigi Becali nu a rămas fără replică. El a afirmat, la B1 TV: "Sunt și eu uimit de ceea ce văd. În primul rând, pe noi nu ne interesează, avem credința noastră ortodoxă. Ceea ce face acest călugăr este sminteală. În al doilea rând, este vorba aici de niște călugări care au facut intervenție la guvernul Muntelui Athos ca patriarhul Daniel să nu mai fie pomenit la slujbe, dar asta nu se poate face. După acel Sfânt Sinod care s-a ținut, în opinia mea, Partiarhul Daniel, a avut un discurs extraordinar în ceea ce privește ecumenismul. S-a semnat un document ce prevede colaborarea bisericilor creștine. Patriarhul Daniel a semnat un document care, în opinia mea, nu este greșit. Ce au vrut cei care au ținut acest Sinod obțin prin acest călugăr. Dacă smintești pe unul mai mic ca tine, e mare păcat și nu vei avea parte de mântuire. Călugărul ăsta smintește pe toți ceilalți care nu cunosc". 

Dacă-l va întâlni pe acest călugăr, Gigi Becali spune că-l va trimite la spovedanie: "I-aș spune: Du-te, spovedește-te, vorbește cu duhovnicul tău! Faci sminteală. El este eretic, el face sminteală și este un fel de rătăcit din biserică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel