Băncile care dau credite în franci elvețieni, controlate de ANPC

Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorului va declanșa controale  la băncile care au oferit și ofera în continuare credite în franci elvețieni.

Decizia vine ecizie după scandalul provocat de creșterea  monedei elvețiene și a lipsei de măsuri concrete care să-i protejeze pe românii care nu mai pot face față la ratele creditelor în Franci elvețieni.

Citește și: Veste BOMBĂ pentru românii cu credite în franci elvețieni. Ce a decis o instanță

"Avem un control tematic la operatorii financiar-bancari. Dacă nu ne-au primit să fim prezenţi la negocieri (cele organizate de AURSF împreună cu reprezentanţii debitorilor în franci elveţieni - n.r.), ne primesc sigur ca organ de control. Mi-aş dori să-mi permită legea să le suspend activitatea de creditare către persoane fizice. Caut în legislaţie portiţa care-mi permite acest lucru", a afirmat președintele ANPC, Marius Dunca, la o conferinţă de presă organizată împreună cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), după finalizarea negocierilor cu băncile pe tema creditelor în franci elveţieni.

ANPC va verifica dacă "măsurile de reglare a deficienţelor" au fost luate de către instituţiile de credit, iar acestea să dovedească cum au soluţionat problemele clienţilor, preşedintele autorităţii precizând că băcnile nu au venit cu nicio măsură în sprijinul debitorilor.

Controalele au loc la toate băncile care au oferit credite în franci elveţieni şi la toate celelalte cu care ANPC are procese.

"Avem decizii definitive care nu sunt puse în aplicare. Chiar îşi bat joc de români, chiar nu vor să înţeleagă că românii sunt în imposibilitatea de a-şi plăti creditele şi de a ajunge în stradă cu familiile. La nivel de declaraţii, toţi operatorii financiar-bancari sunt aşi, dar când să pună în aplicare măsurile declarate ...", a spus Dunca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel