Vasile Cepoi: Articolul în baza căruia sunt acuzat nu există

cepoi
cepoi

Vasile Cepoi a demisionat luni din funcția de ministru al Sănătății, după ce a fost acuzat de ANI de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

Fostul ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, a explicat, marți, motivele care l-au determinat să-și înainteze demisia de la conducerea Ministerului, și a arătat că ”este greu să se simtă vinovat atâta vreme cât baza legală în care este acuzat nu există”.

"Mi-am dat demisia pentru a proteja familia şi pentru a nu expune Ministerul Sănătăţii şi Guvernul la o ştirbire a imaginii, la afectarea imaginii pentru nişte acuze care nu au fost dovedite, dar pentru care am fost hărţuit zi de zi. Articolul 12C din legea 78/2000 nu există. Este articolul în baza căruia sunt eu acuzat că am săvârşit nu ştiu ce infracţiune. E greu să mă simt vinovat atâta vreme cât baza legală în care sunt eu acuzat nu există. Nu am putut să aflu foarte clar de ce sunt acuzat. Un alt motiv pentru care am demisionat este că în aceste condiţii de tensiune nu aş fi putut duce la capăt obiectivele din programul de guvernare. Premierul mi-a acordat în continuare încredere pentru a coordona acţiunile pe care le-am început, în primul rând proiectul de lege şi apoi încă alte obiective din programul de guvernare", a declarat Vasile Cepoi, citează RTV.net.

Întrebat cine va fi înlocuitorul lui la Ministerul Sănătăţii, Cepoi a răspuns că nu ştie şi că este o decizie a primului-ministru. "Poate să fie decât primul-ministru sau un alt ministru", a completat Cepoi.

Succesorul lui Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătății va avea mult de muncă. Cel care va prelua portofoliul de la Sănătate va primi drept ”moștenire” "un număr de proiecte care sunt aproape de finalizare, rezolvarea problemei Institutului Cantacuzino, realizarea unui memorandum pentru pornirea construirii a cel puţin patru spitale regionale de urgenţă în această etapă, un proiect de reducere a cheltuielilor energetice, eficientizarea energetică a spitalelor, proiectul de lege, contractul cadru pe anul viitor şi celelalte”, a declarat Vasile Cepoi, care a ținut să precizeze că ”nu va fi departe de realizarea acestor proiecte și că se va implica direct de pe poziţia pe care o are acum".

Victor Ponta i-a propus fostului ministru al Sănătății să devină consilier de stat al primului-ministru pe probleme de sănătate.

Interimatul va fi asigurat de premierul Victor Ponta, iar subsecretarul de stat Raed Arafat va prelua atribuţiile administrative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel