Tudor Giurgiu, despre scurtmetrajul premiat de AFE: E un film simplu, care îţi merge la suflet

tudor giurgiu
tudor giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu, al cărui film, "Superman, Spiderman sau Batman", a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, sâmbătă seară, la gala Academiei de Film Europene (EFA), nu a avut emoții la decernarea premiilor, pentru că nu se aștepta să câștige, deși, după cum însuși declară, "este un film care îți merge la suflet".

Bucuros de două ori, pentru că premierea scurtmetrajului "Superman, Spiderman sau Batman" a coincis cu Ziua Naţională a României, regizorul Tudor Giurgiu a declarat pentru Realitatea TV: "Nu speram că va câştiga, nici nu cred că e cel mai important scurtmetraj. Cred că a emoţionat şi a impresionat multă lume. E un film simplu, care îţi merge la suflet. Mă bucur că am reuşit să transmit ceva. Emoţii nu aveam pentru că nu eram convins că vom câştiga marele premiu", a mărturisit Tudor Giurgiu.

Despre scurtmetrajul premiat la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului, regizorul a spus că a fost filmat la Cluj, fiind de fapt "o acţiune româno-maghiară", mărturisind, de altfel, că singura bucurie în această industrie, pe plan local, mai sunt premiile.

"Cinema-ul românesc e în colaps. Ne zbatem într-o sărăcie lucie. Există o lipsă de preocupare. Sunt lucruri enorme care ar trebui făcute", a mai spus Giurgiu.

Alături de "Superman, Spiderman sau Batman", la aceeaşi categorie au mai concurat scurtmetrajele "Demain, ca sera bien", de Pauline Gay, "Two Hearts", de Darren Thornton, "Miten Marjoja Poimitaan", de Elina Talvensaari, "L'Ambassadeur et moi", de Jan Czarlewski, "Im Freien", de Albert Sackl, "Csicska", de Attila Till, "Villa Antropoff", de Vladimir Leschiov şi Kaspar Jancis, "Sessiz", de Rezan Yeşilbaş, "Manha de Santo Antonio", de Joao Pedro Rodrigues, "Back of Beyond", de Michael Lennox, "Titloi Telous", de Yorgos Zois, şi "Einspruch VI", de Rolando Colla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel