Topul salariilor primarilor din oraşele de reşedinţă. Află aici cât câştigă edilul din oraşul tău

lucrezi-stat-privat-salariu-vei-castiga-2011-1-size1
lucrezi-stat-privat-salariu-vei-castiga-2011-1-size1

Dacă aţi vrut să ştiţi vreodată cât câştigă primarul pe care l-aţi votat, puteţi afla acum. Portalul econtext.ro a realizat un top al salariilor edililor din oraşele reşedinţă de judeţ.

autor: Alex Antonache

De curând, Econotext a realizat un top al salariilor primarilor care conduc reşedinţele de judeţ din ţară, respectiv cele 42 de judeţe (41+Bucureşti). Dacă foarte multă lume se aştepta ca salariul primarilor să depindă într-o oarecare măsură de factori vizibili, precum populaţia oraşelor, suprafaţa sau puterea economică, acest lucru nu stă în picioare, conform topului realizat de Econotext.

De asemenea, dacă foarte multe persoane se aşteptau ca cel mai mare salariu al unui primar, dintr-o reşedinţă de judeţ, să-l încaseze edilul capitalei, Sorin Oprescu, s-au înşelat. Primarul capitalei se află în acest top doar pe locul 6, încasând de la casieria Primăriei Generale a Capitalei, în fiecare lună, suma de 5.302 lei.

Pe primul loc în topul salariilor se clasează edilul din Iaşi, Gheorghe Nichita care, conform declaraţiei de avere, are un salariu de 8.422 lei, fiind urmat pe locul doi de primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care câştiga anul trecut 8.161 lei pe lună. Dacă în ceea ce-i priveşte pe cei doi primari salariile sunt cât de cât justificate deoarece conduc oraşe cu o putere economică destul de mare, având şi o populaţie numeroasă, ne miră prezenţa pe locul trei a primarului din Târgu Mureş, care îi devansează pe edili din oraşe precum Sibiu, Braşov sau Constanţa, având un salariu de 7.472 lei.

În coada clasamentului se află primarul din Buftea, Ilfov. El primeşte doar 2.818 lei. În total, sunt trei primari care au salarii sub pragul de 3.000 de lei: Lucian Iliescu din Giurgiu (2.981 lei), Bogdan Darius Vâlcov din Slatina, Olt (2.947 lei) şi primarul din Buftea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel