Teroriști al-Qaeda, expulzați din România. SRI: Erau atentatori sinucigași

Patru cetățeni afgani, afiliați ai al-Qaeda, au fost expulzați din România și au fost declarați indezirabili pentru o perioadă de 15 ani. Ei desfășurau în România activități de propagandă islamică extremistă și radicalizare și aveau pregătirea unor atentatori sinucigași, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI). 

"Erau adepții unei grupări teroriste din Afganistan afiliate Al-Quaeda și desfășurau pe teritoriul României activități de propagandă islamică extremistă și radicalizare. Cetățenii afgani formau un grup izolat organizat după criterii ideologice și pregătire militară, care era coordonat de un lider ce exercita supra lor activități de îndoctrinare religioasă specifice ideologiei al-Quaeda", a declarat Sorin Sava, potrivit Agerpres. 

Pregătiți pentru a fi atentatori sinucigași

El a adăugat că "dețineau cunoștințe cu privire la confecționarea de dispozitive explozive improvizate și aveau pregătire specifică atentatorilor sinucigași. Mai mult, Sava a mai precizat că "pe timpul șederii în România au menținut și au permanentizat legături cu elementele teroriste aflate în exteriorul țării noastre. Toți membrii sunt reținuți în custodie publică cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, în speță Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării lor de pe teritoriul național. SRI are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel