Studiu despre bărbații care își cresc singuri copiii, rezultat surpriză

Bărbații care își cresc singuri copiii au o stare de sănătate fizică și mentală de două ori mai fragilă în comparație cu semenii lor care au partenere de viață, potrivit unui studiu realizat recent în Canada, informează BBC.

În Statele Unite, 27% dintre familii sunt monoparentale, în Marea Britanie — 25%, iar în Canada — 16%, notează Maria Chiu de la Universitatea din Toronto, cercetător-șef al studiului, în publicația de specialitate Journal of Epidemiology and Community Health. Creșterea copiilor în cadrul familiilor monoparentale are efecte negative asupra sănătății adulților, cunoaștem acest lucru de ceva vreme, însă puține studii se concentrează asupra taților singuri, a declarat aceasta, relatează Agerpres.

Chiu și echipa sa au studiat date cuprinse în cercetarea Canadian Community Health Surveys, realizată între anii 2001 și 2013, în care sunt cuprinși 1.058 de tați singuri.

Circa 12% dintre părinții din familiile monoparentale au o sănătate precară, pe o scară cu cinci trepte notate de la precar la excelent. În urma analizei s-a observat că starea fizică și mentală a taților singuri era de două ori mai șubredă în comparație cu semenii lor care aveau partenere de viață.

[citeste si]

Tații singuri trec prin stări de stres și de încordare similare cu cele trăite de mamele aflate în aceeași ipostază, fapt cauzat foarte probabil de venitul scăzut și de lipsa locului de muncă, mai atrag atenția cercetătorii. Majoritatea bărbaților care își cresc singuri copiii, care au fost incluși în analiză, aveau peste 45 de ani și fuseseră căsătoriți. Unul din cinci avea un venit sub 30.000 de dolari, iar 15% nu aveau loc de muncă. De asemenea, unul din cinci era diagnosticat cu două sau mai multe boli cronice, iar unul din zece avea tulburări afective sau anxioase.

Cercetătorii au mai arătat că în comparație cu mamele care își cresc singure copiii, tații care fac același lucru mănâncă mai puține fructe și legume și au mai multe șanse de a fi supraponderali și de a manifesta un consum excesiv ocazional de alcool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel