Șefi din Poliție, verificați de Corpul de Control al ministrului

igpr
igpr

În urma unor informații apărute în presa centrală, mai mulţi şefi din Poliţia Română sunt verificaţi de Corpul de Control al ministrului de Interne. Numele acestora au apărut pe o listă, care ar fi fost întocmită de un ofiţer antidrog din Constanţa şi ar conţine cadouri pe care aceştia ar fi trebuit să le primească. Aceștia ar fi urmat să primească, de la subalternii din Constanţa, peşte şi sticle cu vin şi  whisky. 

Este vorba despre o presupusă listă apărută într-un material publicat de enational.ro care conţine numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboşanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliţiei Capitalei, în prezent şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliţiei Române, şi cel al comisarului şef Liviu Ungureanu.

Lista, despre care exista suspiciuni că ar fi fost întocmita de cei de la BCCO Constanța cu destinatarii „atențiilor” săptămânale care erau trimise la București ar fi ajuns pe masa anchetatorilor în contextul verificărilor declanşate la sfârşitul lunii mai, la Constanţa, după ce un ofiţer sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost snopit în bătaie de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Potrivit informațiilor sursei citate,  polițiștii care l-au sechestrat pe ofițerul sub acoperire, ar face parte dintre oamenii de încredere ai comisarului-șef Aurelian Pavel însărcinați cu derularea operațiunii prin care pachetele cu pește, vin și whiski urmau să fie trimise la București.

Oficial, s-a spus ca misiunea ofețerului bătut  de catre cei  trei politisti ar fi fost verificarea informațiilor dacă aceștia luau șpaga de la traficanții de droguri din Mamaia. Dar, după cum susține  enational.ro, acesta era doar „paravanul” pentru o operațiune mult mai amplă, ițele scandalului ajungând la cel mai înalt nivel din Poliție și MAI.

 Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi şi mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care poliţiştii l-ar fi sechestrat şi agresat, au mai spus aceleaşi surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel