Ruptură în Societatea Timişoara. Marius Oprea îl apără pe Ilieşiu, exclus pentru opinii anti-Băsescu

Sorin Ilieşiu a fost exclus din cadrul Societăţii Timişoara pentru opiniile anti-Băsescu dar şi pentru criticile aduse judecătorilor CCR. În urma acestor luări de poziţie, membrii Societăţii Timişoara au decis să-l excludă din organizaţie pentru că ar fi avut "afirmaţii staliniste". Istoricul Marius Oprea, membru de onoare al aceleiaşi organizaţii, sare în apărarea lui Ilieşiu şi cere reprimirea acestuia în rândul membrilor.

“Ultima dintre declaraţiile domnului Sorin Ilieşiu a fost lansată public la postul de televiziune Realitatea TV în 25 august 2012, conform căreia judecătorii de la Curtea Constituţională care au invalidat referendumul sunt trădători. În faţa acestei afirmaţii staliniste Consiliul de Conducere al Societăţii Timişoara a decis excluderea domniei sale dintre membrii societăţii”, se arată în documentul semnat Consiliul de conducere al Societăţii Timişoara prin care Ilieşiu este exclus.

Iată apelul istoricului Marius Oprea pentru reprimirea lui Ilieşiu:

"Stimaţi colegi,

Subsemnatul Marius Oprea, în calitate de membru de onoare al Societăţii Timişoara, având în vedere principiile pe care le-am sprijinit alături de dvs, mă consider dator să vă solicit reanalizarea excluderii din Societatea Timişoara a lui Sorin Ilieşiu care de fapt a fost dat afară doar pentru a-i delegitima opiniile în care cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi respectarea votului democratic de la recentul referendum.

Oficial, Sorin Ilieşiu a fost exclus exact pentru contrariul a ceea ce face şi a ceea ce spune, adică pentru “afirmaţii staliniste” şi “derapaje de la principiile democratice ale Proclamaţiei din 1990”.

Excluderea lui Sorin Ilieşiu pentru un delict de opinie - ceea ce nu se poate întâmpla într-o societate democratică - se află într-o contradicţie majoră chiar cu motivul invocat al excluderii.

 Vă reamintesc că Sorin Ilieşiu a avut o contribuţie majoră pentru adoptarea de două ori, cu o majoritate nesperată în Parlament, a punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, adică a Legii lustraţiei, invalidată de fiecare dată de Curtea Constituţională.

Să nu uităm că Societatea Timişoara s-a păstrat multă vrerme departe de politică. Regret că acum excluderea lui Sorin Ilieşiu o afiliază politic.

Activitatea lui Sorin Ilieşiu în societatea civilă nu a fost până acum negată de nimeni. Dimpotrivă, a fost recompensat cu numeroase diplome şi medalii. Aţi fi, din nefericire, primii care neagă vocaţia unui cetăţean.

 Regret că a trebuit să vă transmit acest mesaj şi aştept cu nerăbdare un răspuns public din partea dvs.

7 septembrie 2012

Marius Oprea, membru de onoare al Societăţii Timişoara"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel