Romsilva scoate la vânzare brazii de Crăciun. Vezi la ce prețuri

Regia Națională a Pădurilor- Romsilva scoate pe piață 33.383 de brazi pentru sărbătorile de iarnă, de două ori mai puțin față de anul trecut(66.715 brazi), dar la prețuri similare celor din ultimii ani, între 10 și 30 de lei, fără TVA.

În 2014, regia a scos pe piața internă 66.715 brazi pentru sărbătorile de iarnă, din speciile brad și molid, cu 28% mai mulți față de 2013.

"Prețurile de vânzare către populație și agenți economici sunt aceleași cu cele folosite în anul 2014, fiind cuprinse pentru specia molid între 10 lei la pomii de Crăciun cu o înălțime între 0,7-1,3 metri și 20 de lei la cei de 2,01-3 metri, iar pentru specia brad, 20 lei la pomii de Crăciun cu o înălțime 0,7-1,3 metri și 30 de lei la cei de 2,01-3 metri. Solicitările pentru exemplare cu înălțimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar prețul se aprobă de fiecare direcție silvică în parte, pornin de la tariful minim de 20 lei/metru", a declarat Romsilva.

Recoltarea brazilor se va face din regenerările naturale cu o densitate excesivă, prin efectuarea de operațiuni culturale ce au ca scop crearea unor arborete durabile, ce urmăresc promovarea speciilor adaptate condițiilor staționale, precum și din culturi specializate de unde se recoltează an de an pomi de Crăciun, în vederea satisfacerii nevoilor populației în perioada sărbătorilor de iarnă.

În prezent RNP-Romsilva mai administrează circa 3,2 milioane hectare fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49% din fondul forestier național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel