Remaniere de guvern: schimbări la MAI, Externe și Justiție

Procesul de remaniere a Guvernului va fi mai amplu decât se aștepta după demisiile miniștrilor de Interne și al Administrației. Discuțiile din interiorul USL au relevat vulnerabilități la mai multe ministere, iar premierul va propune o schimbare majoră în componența Executivului.  Ministerul de Externe este de asemenea vizat de remaniere, după ce diplomația românească a fost supusă unor grele încercări în plan european.

[caption id="attachment_216433" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Cel mai probabil, la Ministerul de Interne va fi numit interimar deputatul Mircea Dușa, de la PSD. Dușa este pregătit de PSD pentru postul de ministru al Administrației, dacă liberalii vor prelua portofoliul de la Interne. Mircea Duşa este în acest moment ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

Andrei Marga va fi eliberat din funcția de ministru de Externe, în care va fi numit Titus Corlățean. Acesta ocupă acum postul de ministru al Justiției, care va rămâne vacant. Dan Șova, senator PSD, este creditat cu cele mai mari șanse de a fi numit la Justiție. Postul de ministru al Administrației, vacantat de Victor Paul Dobre, va fi ocupat de un membru PSD, dacă se face rocada la Interne.

Dan Şova este doctor în Drept din 2005, doctorat obţinut la Universitatea Bucuresti, cu lucrarea "Fiscalitatea aplicabilă societăților comerciale", calificativ „cum laudae”.  În acest moment este purtătorul de cuvânt al PSD.

Titus Corlăţean a fost numit în data de 7 mai ministrul Jutiţiei în Guvernul Ponta. Titus Corlăţean a activat şapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei. "Deveneam consilierul personal al premierului Adrian Năstase după patru ani dezastruoși pentru politica externă a României, pe care i-am resimțit în mod direct din postura mea de diplomat la Strasbourg”, preciza Corlăţean pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel