Radu Tudor: Rusia e un urs turbat care trebuie pus cu botul pe labe

foto pexels
foto pexels

Analistul militar Radu Tudor a spus că Rusia trebuie învinsă în Ucraina, nu trebuie atacată pe teritoriul ei.

 

În contextul în care Belarusul va desfășura exerciții militare în lunile iunie, iulie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul militar Radu Tudor a spus:

”Belarusul face parte din arhitectura de invazie a Rusiei în Ucraina. De altfel cea mai mare parte a operațiunii militare, definită ca atare de Moscova, care este o invazie, este un război, s-a întâmplat de pe teritoriul statului Belarus. Este statul condus de dictatorul Lukașenko parte a acestui război, nu cred că un stat care este implicat cu toate armele și cu tot personalul  în război are timp și resurse pentru exerciții. Cred că de fapt în spatele acestui mesaj de exerciții se ascunde dorința Moscovei și-a lui Putin de a relansa o ofensivă asupra Kievului așa cum am fost avertizați de către specialiștii militari occidentali și este foarte posibil să avem o lungă vară fierbinte cu acest efort disperat al Rusiei de a-l înlătura de la putere pe Volodimir Zelenski.” 

”Avem de-a face cu o uniune Rusia-Belarus. Alexandru Lukașenko a spus că așteaptă cu nerăbdare să primească gradul de colonel în Armata Rusă. Nu cred în onestitatea acestui anunț. Tot un exercițiu a fost folosit drept pretext și la momentul invaziei din 24 februarie. Ni se spunea că sunt niște aplicații comune ruso-belaruse. Noi știam exact că mobilizarea celor 200.000 de militari ruși și belaruși erau de fapt pentru invazie. Cred că Rusia este disperată și încearcă să lanseze o ultimă ofensivă agresivă pe teritoriul Ucrainei și trebuie avertizați că Rusia trebuie descurajată și Ucraina trebuie întărită.”

Întrebat de ce este o decizie sensibilă de a livra rachete Ucrainei, analistul militar a răspuns: ”Eu cred că este o decizie înțeleaptă a SUA să nu furnizeze rachete cu rază lungă de acțiune Ucraina. În momentul de față SUA ca cel mai important furnizor militar și de asistență de securitate pentru Ucraina, analizează situația foarte bine evoluția acestui război. Niciodată de la căderea comunismului, la terminarea războiului rece, SUA nu au acordat un ajutor atât de masiv unui stat neutru cum e Ucraina. 40 miliarde de dolari, ajutorul pe care președintele Biden l-a semnat, înseamnă probabil garanția că Ucraina va rezista în fața invaziei rusești. Rachetele cu rază lungă de acțiune ar putea fi folosite de ucraineni în disperare pentru a lovi teritoriul Rusiei. Rusia nu trebuie lovită, Rusia nu trebuie atacată. Rusia e un urs turbat care trebuie pus cu botul pe labe, trebuie învins pe teritoriul Ucrainei, și alungat de pe teritoriul țării pe care a invadat-o și trimis înapoi pe teritoriul său în interiorul frontierelor sale.”

”În momentul de față Ucraina primește ajutor de miliarde de dolari din partea SUA, sisteme de artilerie, rachete de coastă, rachete antitanc, cantitatea de armament performant pe care SUA o livrează Ucraina este impresionantă. Numai că rachete cu rază lungă de acțiune dacă intră în dotarea forțelor armate ucrainene, ele ar putea lovi teritoriul Federației Ruse. Dacă va fi lovită Rusia, Putin va justifica armei nucleare tactice și de aici să pornească Al Treilea Război Mondial și trebuie să evităm acest lucru. Rusia trebuie învinsă în Ucraina, nu trebuie atacată pe teritoriul ei.” a mai spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel