Prostituatele românce dau de furcă Poliției din Spania. Vezi profilul lor

prostituate
prostituate

Aproape jumătate din victimele prostituţiei din Spania sunt românce, se arată într-un raport prezentat de ministerul de Interne de la Madrid. Profilul victimei: româncă, de 23 până la 32 de ani, în situaţie ilegală, a menţionat ministrul Jorge Fernández Diaz, potrivit Traficul de fiinţe umane cu scopul prostituţiei este una din cele mai mari afaceri la nivel mondial, a precizat ministrul, subliniind că pe primele locuri în lista ţărilor de origine a victimelor din Spania se află România, de unde provind 36% dintre femeile aflate în situaţie de risc, apoi Republica Dominicană, cu 13%, Spania şi Brazilia, cu 12, respectiv 11 procente.

O afacere de 5 milioane de euro pe zi

Traficul cu scopul exploatării sexuale generează în Spania aproximativ 5 milioane de euro pe zi, a informat ministrul Diaz, care a mai definit prostituţia ca pe o „nouă formă de sclavie, care încalcă drepturile fundamentale precum libertatea şi demnitatea persoanei, reducând persoanele la categoria de marfă”.

Planul ministerului de Interne din Spania cuprinde un set de măsuri bazat pe mai multe campanii, adresate atât potenţialelor victime, cât şi consumatorilor de servicii de prostituţie. Printre măsuri mai sunt cuprinse şi urmărirea membrilor grupărilor de proxeneţi, asistenţa victimelor şi cercetarea activităţilor infracţionale derivate din prostituţie.

O treime din spanioli apelează la prostituate

Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii în anul 2009, unul din trei spanioli a plătit măcar o dată serviciile unei prostituate.

Anul trecut, New York Times a publicat un reportaj cu tema „Spania, paradisul prostituţiei”, în care aducea date alarmante, între care cifre uluitoare: aproximativ 400 de mii de femei exercită prostituţia în Spania, 90% dintre ele fiind victime ale reţelelor de traficanţi de persoane.

Poliţişti acuzaţi de protecţie a proxeneţilor

Luni, a început la Barcelona unul din cel mai aşteptat proces din Spania din 2009 încoace, de când au fost închise două renumite bordeluri în Casteldefells, din provincia Barcelona. Pe banca acuzaţilor sunt foşti comisari de poliţie, care au primit bani, sume de minim 3000 de euro sau cadouri, de la patronii celor două cluburi renumite în zonă, în schimbul protecţiei. Poliţiştii închideau ochii la toate infracţiunile comise de reţelele de traficanţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel