Președintele sud-coreean sugerează interzicerea consumului de carne de CÂINE

Președintele sud-coreean sugerează interzicerea consumului de carne de CÂINE / Foto: Pixabay
Președintele sud-coreean sugerează interzicerea consumului de carne de CÂINE / Foto: Pixabay

Președintele sud-coreean sugerează interzicerea consumului de carne de câine.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in  i-a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine - o practică tradițională în țara asiatică, însă criticată la nivel internațional, scrie The Guardian.

Carnea  de câine a făcut mult timp parte din bucătăria sud-coreeană, cu aproximativ 1 milion de câini despre care se crede că sunt mâncați anual, dar consumul a scăzut pe măsură ce mai mulți oameni au decis să renunțe la consumul de carne de câine și să țină patrupezii ca animale de companie. Tinere generații refuză categoric mâncarea gătită din carne câine.

"Nu a venit timpul să luăm în calcul, cu prudență, interzicerea consumului de carne de câine?", l-a întrebat, luni, președintele Moon pe premierul Kim Boo-kyum, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției sud-coreene.

O lege pentru protecția animalelor

Tot mai mulți sud-coreeni încep să dețină animale de companie, iar mare parte din ei aleg câinii. Președintele Moon este printre ei, fiind un cunoscut iubitor de câini. El are mai mulți câini la palatul prezidențial, inclusiv unul salvat după ce a ajuns președinte. Tory a devenit primul câine luat de pe stradă care a ajuns la Casa Albastră (denumirea palatului prezidențial din Coreea de Sud n.r.). Moon i-a dat această întrebare premierului în contextul în care acesta i-a prezentat șefului statului un plan de a îmbunătăți sistemul de îngrijire al animalelor abandonate.

Această lege care protejează animalele, în Coreea de Sud are ca scop principal să prevină uciderea câinilor și pisicilor, însă nu interzice și consumul cărnii. Cu toate acestea, autoritățile au invocat această lege și încălcări ale regulilor de igienă pentru a interveni la fermele de câini și restaurante înaintea unor evenimente internaționale, precum Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, care au avut loc la Pyeongchang.

Totuși, deocamdată inițiativa președintelui sud-coreea rămâne a fi doar o propunere. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor adopta o lege în acest sens și dacă consumul cărnii de câine va de veni în viitorul apropiat interzisă prin lege în această țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel