Președintele INS, Vergil Voineagu, a fost demis

vergil voineagu dece
vergil voineagu dece

Premierul Victor Ponta l-a demis, vineri seara, pe șeful Institutului Național de Statistică, Vergil Voineagu.

Atribuţiile d-lui Voineagu urmează să fie exercitate, temporar, de vicepreşedintele statisticienilor. Premierul a precizat că a solicitat secretarului general al Guvernului să schimbe conducerea Institutului Naţional de Statistică pentru "greşeala gravă" comisă în calcularea PIB pe 2011.

Victor Ponta a solicitat vineri Secretarului general al Guvernului să pregătească schimbarea conducerii Institutului Naţional de Statistică pentru “greşeala gravă” comisă în calcularea PIB pe 2011, arătând că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza.

INS este condus de către secretarul de stat Vergil Voineagu din primăvara lui 2005, atunci când a fost numit în funcție de premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta dădea un preaviz joi seara spunând că ar putea schimba conducerea Institutului Național de Statistică, după ce, din cauza unei erori produse de acesta cu privire la Produsul Intern Brut (PIB) care va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru anul viitor cu aproape 1 miliarde de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită, după cum informa și INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel