Predoiu, anunț după discuția cu ambasadorul Zuckerman: Suntem interesați!

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a primi astăzi, 22 iulie 2020 pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, la sediul Ministerului Justiției.

Întâlnirea de lucru s-a înscris în cadrul cooperării instituționale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA de la București și s-a axat pe combaterea infracțiunilor financiare, a criminalității informatice, traficului de persoane, dar și pe digitalizarea Justiției.

„Ministerul Justiției își continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituțional intern și extern de combatere a traficului de persoane și crimei organizate și de a capacita orice resurse instituționale și expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel