”Pororoca”, film COLOSAL. Bogdan Dumitrache, ”Cel mai bun actor” la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Actorul român Bogdan Dumitrache a fost desemnat cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian pentru rolul din "Pororoca", cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu. 

În cadrul Galei de Premiere care a avut loc sâmbătă seară, trofeul i-a fost înmânat de către actrița Dolores Fonzi.

Bogdan Dumitrache a mulțumit regizorului Constantin Popescu și a dedicat trofeul celor două fiice ale sale: ”Pentru mine, a fost o experiență extraordinară. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rară să întâlnești un așa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atât de mare, de la o viață normală la abis, cu un cumul atât de variat de emoții și trăiri.”

Cronici la superlativ

Presa spaniolă a primit cu entuziasm prezența echipei românești, iar cronicile la superlativ a plasat filmul românesc printre favoritele la marile trofee ale festivalului, încă de la prima proiecție.

Canalul TCM l-a nominalizat pe actorul Bogdan Dumitrache ca "principal candidat la trofeul pentru Cel mai bun actor", și a numit "Pororoca" drept un film "colosal".

(w670)

Revista de cinema eam Magazine spune despre film că este "o demonstrație de mizanscenă, ce subliniază talentul unui cineast care distruge spiritul rigid obișnuit al cinemaului practicat de conaționalii săi și ce atinge un pisc inedit al excelenței în cinemaul recent european", în timp ce EcoDiario vorbește despre modul în care regizorul reușește, prin Pororoca, "să își scufunde publicul într-o silențioasă putere a vinei".

"The Disaster Artist", câștigătorul Concha de oro

Juriul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian din acest an a fost prezidat de John Malkovich și i-a avut ca membri pe actrițele Dolores Fonzi și Emma Suárez, regizorul William Oldroyd, producătorul Paula Vaccaro, scenaristul Jorge Guerricaechevarría și André Szankowski, director de imagine.

Câștigătorul trofeului Concha de oro din acest an a fost James Franco, pentru filmul "The Disaster Artist".

Pororoca, pe scurt

„Pororoca" spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani).

(w670)

Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

Distribuție

„Pororoca" este o producție Scharf Film, Irrévérence Films, susținut de CNC România, Centre national du cinéma et de l'image animée, Aide aux Cinémas du Monde, Institut Français, cu sprijinul Eurimages. Scenariul și regia sunt semnate de Constantin Popescu. Din distribuția filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Adela Mărghidan, Ştefan Răuş, Constantin Dogioiu, Elvira Deatcu, Ioana Flora, Adina Lucaciu, Emanuel Pârvu, Izabela Neamţu, Dragoş Olaru, Angel Popescu, Mircea Gheorghiu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan, montajul – Corina Stavilă, sound design – Mihai Bogos. „Pororoca" va fi distribuit în cinematografele din România de către Bad Unicorn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel