Ponta: Numirea Procurorului General și a șefului DNA se amână

Premierul Victor Ponta a anunţat că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

La ieșirea de la CSM, Victor Ponta a afirmat că "nu s-a făcut nuciun fel de nominalizare și nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aicea, la înâlnirea cu Secția de procurori, nici cu altă ocazie", a declarat Ponta.

"Am avut o discuție cu secția de procurori despre procedură. Dacă mergem pe procedura prevăzută de lege cu propunerea ministrului de Justiție, cu avizul CSM și numirea de către președinte, sau dacă mergem pe aceea procedură discutată și cu doamna ministru Pivniceru și cu  CE care presupune anumite etape discutate de doamna Pivniceru cu secția de procurori. Opinia membrilor Secției de procurori este de a merge pe o  procedură de selecție cu toate acele etape de care știți foarte bine.

Am luat act de acest punct de vedere şi am spus foarte clar că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne înţelegem asupra procedurii de urmat şi acesta este rezultatul", a spus Ponta.

Ponta a declarat că viitorul ministru al Justiției pe care va trebui să-l numească va stabili și va conduce procedurile de selecție a numirilor viitorilor șefi ai DNA și a Procurorului General. Ponta nu a nominalizat numele viitorului nume al ministrului Justiției.

El a precizat că îl va informa telefonic pe preşedintele Traian Băsescu despre această concluzie, cu menţiunea că nu va exista "o procedură rapidă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel