Ponta: DNA să caute la Videanu și PDL sutele de milioane de euro de la Hidroelectrica

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că în perioada următoare Corpul de Control al Guvernului va trimite către Direcția Națională Anticorupție un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro. Ponta apreciază că banii au ajuns "pe la Videanu și PDL" și trebuie recuperați.

 Miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul le-a arătat miniștrilor un dosar care conținea mai multe documente emise de Corpul de Control al Guvernului în urma unei cercetări efectuate la Hidroelectrica.

 "Administratorul special are o mulțime de procese, pe care, din fericire, le câstigă, cu băieții destepti și cu reprezentanții băieților deștepti de la Hidroelectrica. În ultimii patru ani, nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a întâmplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care sigur îl vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi, să vedeți cum sub semnatura ministrului Videanu, a secretarului de stat Tudor Serban, Hidroelectrica și bugetul României au fost prejudiciate de sute de milioane de euro. Evident că banii ăștia acum sunt pe la domnul Videanu și pe la PDL, dar trebuie recuperați și trebuie trași la răspundere penală cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro", le-a spus Ponta ministrilor.

 Totodata, Ponta și-e exprimat speranța că Parchetul va avea timpul necesar să analizeze probele puse la dispoziție de Corpul de Control.

 "Îmi exprim speranța că - uitați câte documente și câte probe are Parchetul - la un moment dat va avea timp să le cerceteze, pentru că totuși noi plătim ceea ce au furat alții, iar acei alții, după ce au stat o lună, doua, trei, mai ascunși, și-au dat seama că înca au protecție și începem să-i vedem pe la televizor dându-ne lecții despre ce trebuie făcut", a mai spus Ponta.

Cine sunt companiile care au beneficiat de energie ieftină

 Hidroelectrica este deținută de Ministerul Economiei și se află în insolvență din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvență fiind contractele directe.

 Contractele directe de vânzare a energiei de catre Hidroelectrica, la prețuri mult sub media pieței, au fost încheiate în perioada 2001-2003, prelungite ulterior si reziliate sau renegociate anul trecut. Beneficiarii contractelor directe erau în 2010 companiile Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galați, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT România, Electrica, Salrom, CHN Petroșani și CLMB Pationar Brașov.

Adrian Videanu iese la atac: Ponta umilește 22 de milioane de români

Fostul ministru al  Economiei, Adrian Videanu, răspunde acuzațiilor lui Victor Ponta:

"De un an de zile, România este condusă de un mitoman fără precedent care, deși ocupă funcția de premier, este obsedat doar de propria imagine și nu de problemele reale ale românilor, așa cum îi cere poziția pe care, temporar, o ocupă.

Pentru că nu îl interesează, îi spun eu care sunt problemele reale ale românilor: situația dezastruoasă a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, într-un cuvânt, a tuturor românilor.

Practic, Victor Ponta umilește 22 de milioane de români. Cu o mână îi mângâie pe creștetul capului, cu alta îi fură.

Îl interesează pe Victor Ponta creșterea alarmantă a ratei somajului, a scăderii economice, a blocării investițiilor în România, a falimentării multor companii odată profitabile, a exploziei facturilor plătite de români la întreținere, a impozitării excesive, a inventării de taxe aberante? După aproape un an de guvernare USL, răspunsul este evident: NU, nu îl interesează nici soarta românilor, nici a României", se arată într-un comunicat al lui Adriean Videanu.

Ponta nu va scăpa de plata daunelor în urma intrării în insolvență a Hidroelectrica

"Victor Ponta va fi primul prim-ministru al României care, în curând, va fi scos cu pietre de români din Palatul Victoria. El simte acest lucru, motiv pentru care caută vinovați imaginari, așa cum face, în mod las, de un an de zile.

În ceea ce privește Hidroelectrica, în mandatul meu, compania a fost condusă de cel mai bun manager, paradoxal, membru al PSD, dar care a făcut din Hidroelectrica o companie puternică și profitabilă. Ce a făcut Victor Ponta când a venit la putere? Prin deciziile luate, a adus Hidroelectrica în pragul falimentului.

Victor Ponta, nu vei scăpa de plata pagubelor produse prin intrarea în insolvență a Hidroelectrica. Așa cum nu vei scăpa de plata banilor pe care i-ai furat de la complexele energetice Turceni și Rovinari. Pe cei interesați de hoțiile lui Victor Ponta, și mă gândesc inclusiv la DNA, îi îndemn să studieze declarațiile de avere ale acestuia din anii 2006-2007-2008-2009. Hoțiile lui sunt evidente", conchide Adriean Videanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel