Planeta vegană: Șeful Siemens vrea ca 1 miliard de oameni să nu mai mănânce carne. Vâlcu ironizează „ipocrizia de la Davos”

Foto Agerpres
Foto Agerpres

În cadrul forumului de la Davos, directorul gigantului german Siemens, Jim Hagemann Snabe, a sugerat ca un miliard de oameni să nu mai mănânce carne.

CEO-ul Siemens spune că o asemenea decizie va avea un impact major pe mai multe paliere, de la sistemul alimentar până la poluare.

Jim Hagemann Snabe crede că dacă un miliard de oameni ar renunța să mai mănânce carne, acest lucru va duce la revoluționarea și inovarea sistemelor alimentare.

El a făcut declarațiile în timpul unei discuții cu privire la climă, în cadrul Forumului de la Davos.

Jurnalistul Val Vâlcu a ironizat declarațiile șefului Siemens și a arătat ipocrizia unor astfel de personaje.

„Dar caviar mănâncă? Supă de frăguțe? Mănâncă avocado bio adus cu avionul sau vaporul direct din Argentina?”, s-a întrebat ironic Val Vâlcu, care a arătat că transportul unor asemenea produse e factor de poluare mai mare decât ... consumul de carne.

Prezent în platoul Antena 3, jurnalistul a deplâns „ipocrizia acestor personaje”.

Ulterior, Val Vâlcu a arătat că de fapt „președintele Siemens e în „vârful lanțului trofic”.

Vâlcu spune a explicat apoi că și faptul că azi, carnea a devenit mai ieftină decât legume sau fructe bio exotice pe care le promovează personaje precum CEO-ul Siemens.

„Capitalismul face ca azi carnea să fie mai ieftină decât legumele. Nu mai vorbim de legume sau fructe pe care le mănâncă Jim Hagemann Snabe (CEO Siemens). Când eram noi copii se tăia o găină pe săptămână și mâncau șase oameni. Acum mănânci o găină la o masă, restul o arunci”, a precizat Vâlcu care a adăugat că prelucrarea mecanică de azi face costul găinii mai mic decât al căpșunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel