Peste 4.000 de invitați la Palatul Elisabeta, de Ziua Regelui

Palatul Elisabeta, din Capitală, îmbracă, vineri, 10 mai 2013, haine de sărbătoare pentru a celebra "Ziua de naștere a României moderne". Începând cu ora 17:30, când porțile celei de-a patra ediții postbelice a sărbătorii regale “Garden Party” se vor deschide, peste patru mii de români din toate județele țării, din Basarabia și din comunitățile românești din Europa vor sărbători independența și suveranitatea națională, sub semnul Coroanei.

Mult așteptata sărbătoare regală Garden Party va fi găzduită, mâine, la Palatul Elisabeta. 10 Mai nu este numai "un prilej de bucurie, de mândrie, de demnitate și de exprimare a iubirii și înțelegerii, ci și o zi a speranței, a energiei, a creativității și a deschiderii către lume. Este ziua de naștere a României moderne", scrie Principele Radu al României, pe blogul său.

Pregătită cu minuțiozitate pe parcursul a șase luni, prin efortul unei echipe formată din zece colaboratori de la Casa Majestății Sale, împreună cu un număr de câteva zeci de parteneri din mediul instituțional și privat, Garden Party va oferi românilor "cea mai elegantă, mai profundă, mai legitimă istoric și mai demnă sărbătoare publică a epocii noastre".

Filmul în premieră “Garden Party”, realizat, în urmă cu un an, de Carmen Avram și Carmen Moise, realizează o incursiune scurtă în ampla acțiune dedicată pregătirii unui eveniment de o asemenea amploare.

ANRM organizează Marșul Auto de 10 mai

În cinstea sărbătoririi Zilei regelui, și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, asociație creată pe baza ideii de unificare a mișcării monarhiste din România, va participa, în data de 10 mai, prin membrii, simpatizanții și grupurile monarhiste afiliate ei, la o serie de evenimente, în Cluj și Capitală, destinate informării cetățenilor asupra importanței acestei zile.

Astfel, în București, la ora 10:00, vicepreședintele ANRM, Victor Ciorbea, împreună cu alți membri ai Alianței vor participa la Conferința “Rolul Monarhiei în modernizarea României”, sustinută în prezența Alteței Sale Regale, Principele Nicolae, de academicianul Dan Berindei în aula Academiei Române. Cu această ocazie, se va lansa lucrarea “Academia Română și Casa Regală a României – două destine paralele 1866 – 1947″, informează un comunicat al ANRM.

La ora 9:30, ANRM va participa la acțiunea Marșul Auto de 10 Mai, organizat pe traseul zona Baba Novac – zona Pieței Palatului, la finalul căruia, la ora 11:30, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I.

La ora 17:30, la Palatul Elisabeta va avea loc evenimentul anual “Garden Party” unde membri și numeroși simpatizanți ANRM vor fi parte a comitetului de organizare, dar vor participa și ca invitați.

Ce evenimente se vor organiza la Cluj-Napoca 

Evenimente importante vor avea loc și la Cluj-Napoca. Membri ANRM, împreună cu Clubul Monarhiștilor Clujeni și Mișcarea pentru o Monarhie constituțională vor participa la emisiuni TV la posturile locale ONE TV, TRANSILVANIA LIVE și TVR Cluj, pentru ca, între orele 15.00-16.00, la Biblioteca Centrală Universitară, în sala I.Muslea, va fi un moment solemn dedicat acestei zile la care vor participa mai mulți profesori universitari din Cluj și membrii tuturor celor 3 organizații monarhiste, pe tema: 10 MAI pentru România. Totodată, se va propune ridicarea unei statui a Regelui Ferdinand în Cluj-Napoca.

De asemenea, între orele 10.00-20.00 în cortul amplasat în Piața Matei Corvin din Cluj se vor difuza pliante dedicate zilei de 10 mai, se vor strânge semnături pentru ridicarea statuii Regelui Ferdinand în Cluj-Napoca, se vor semna cereri de aderare la ANRM.

Iată câteva imagini surprinse la sărbătoarea regală Garden Party, de anul trecut:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel