Percheziţiile din Constanţa şi Bucureşti ar avea legătură cu mai multe transporturi de produse din China

eva
eva

Procurorii DNA şi poliţiştiide frontieră efectuau, luni dimineaţă, 50 de percheziţii în Constanţa şi Bucureşti, precum şi în Portul Agigea, în clădirea vămii din Agigea, dar şi la sediul unei societăţi de transport din Port,  într-un dosar de contrabandă şi evaziune fiscală. În acest dosar sunt vizaţi şi  senatorul Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu.

Percheziţiile de luni dimineaţa din Constanţa şi Bucureşti ar avea legătură mai multe transporturi cu TIR-uri încărcate cu încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării şi alte produse din China, care plecau din Portul Agigea către Bucureşti şi Ilfov.

Potrivit unor surse,  aproximativ 30 de TIR-urile încărcate cu produse din China erau monitorizate de poliţiştii de frontieră, acestea fiind încărcate în Portul Constanţa Agigea şi aduse în Capitală şi în judeţul Ilfov.

De altfel, în anchetă ar fi vizaţi circa 40 de persoane, printre care se numără, şeful Vămii Bucureşti, şeful Vămii Constanţa, un poliţist de frontieră din Constanţa, mai mulţi vameşi, dar şi senatorul Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu.

Senatorul Mircea Banias a fost adus la sediul DNA pentru audieri. Este aşteptat să fie adus la DNA şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu. După ultimele informaţii, Banias şi Mironescu sunt asociaţi într-o firmă de shipping în Constanţa. Rămâne de văzut dacă după primele audieri, procurorii DNA vor emite mandat de reţinere pentru Laurenţiu Mironescu, în condiţiile în care pentru Mircea Banias trebuie obţinut avizul Senatului.

Citeşte şi:

Percheziţii la casa senatorului PDL Mircea Banias, în dosarul vămilor. Vizată este și locuința secretarului general din MAI, Laurențiu Mironescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel