Patriarhul Daniel, cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti

Patriarhul Daniel a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti din partea Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Ceremonia a avut loc, joi, la Reşedinţa Patriarhală, în sala „Muzeul Patriarhilor", începând cu ora 18:00. Gabriela Firea a menţionat că a făcut „din tot sufletul" propunerea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru acordarea distincţiei şi a reamintit „contribuţia imensă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române la spiritualitatea şi educarea poporului român", potrivit basilica.ro.

"Avem în vedere o mulţime de biserici din oraş"

"Această onoare nu este acordată doar nouă, ci şi Bisericii Ortodoxe Române pentru că împreună cu toţi colaboratorii de la Centrul Eparhial şi de la Centrul Patriarhal am încercat să aducem o contribuţie la dezvoltarea culturală, spirituală, socială a capitalei în timpul patriarhatului de acum", a declarat Patriarhul Daniel, potrivit sursei citate.

"Avem în vedere o mulţime de biserici din oraş care au fost consolidate sau restaurate, unele chiar construite din temelie, iar în mod deosebit apreciem, cu multă recunoştinţă, contribuţia pe care Primăria Generală şi Consiliul Municipal au arătat-o la construirea Catedralei Mântuirii Neamului", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel