O nouă lovitură pentru Ikea: Prăjituri contaminate cu fecale

Prăjituri Ikea
Prăjituri Ikea

Gigantul suedez de mobilă, Ikea, a anunţat marţi că va retrage din restaurantele sale cu autoservire din 23 de ţări un anumit fel de tartă. Motivul: autorităţile sanitare chineze au descoperit în respectivele tarte bacterii care sunt în general dovada unei contaminări cu fecale, scrie AFP.

Ikea a precizat că a luat această decizie după ce autorităţile vamale chineze au distrus 1.800 de prăjituri denumite „chokladkrokant” (o tartă cu migdale, ciocolată, cremă de unt şi caramel), interceptate în noiembrie în portul Shanghai.

Ikea retrage, după chifteluțe, și cârnații vienezi de la vânzare

Potrivit cotidianului anglofon Shanghai Daily, testele au stabilit faptul că aceste tarte conţin „un nivel excesiv de bacterii coliforme”.

„De obicei, aceste bacterii sunt puţin periculoase pentru consumatori, însă ele reprezintă un indiciu al contaminării cu fecale, chiar dacă nu este întotdeauna cazul”, a explicat un microbiolog din cadrul autorităţii suedeze de securitate alimentară, Mats Lindblad. Tartele retrase au fost produse de un furnizor suedez, Almondy. La rândul său, o purtătoare de cuvânt a Ikea, Ylva Magnusson, a subliniat că nivelul de contaminare cu aceste bacterii nu reprezintă un pericol grav pentru sănătatea publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel