Urmărește emisiunea live


Nuntă regală în Nigeria. Lux și ținute impresionante în Kano

Pixabay
Pixabay

O nuntă regală a avut loc în Nigeria, în Kano, fiul președintelui țării căsătorindu-se cu o fată de sânge nobil. 

A fost o adevărată paradă a modei și a luxului în Nigeria, cu ocazia nunții lui Yusuf Buhari, fiul președintelui nigerian Muhammadu Buhari. Acesta s-a căsătorit cu fiica unui monarh din statul Kano, din nord-vest, în cadrul unei ceremonii somptuoase ce a avut loc weekendul trecut, scrie CNN

Sărbătoarea a început vineri, la palatul Emirului din Bichi, tatăl miresei Zahra Bayero. Măsurile de securitate au fost unele foarte drastice, cu toate acestea mii de invitați au sosit pentru a-i felicita pe cei doi miri. 

Flote întregi de avioane private au putut fi văzute pe pista de aterizare a aeroportului din Kano, provocând reacții negative ale localnicilor pe rețelele de socializare. Cu doar câteva zile înainte, mireasa și mirele și-au tratat prietenii și apropiații cu o serie de petreceri ce au precedat nunta. A avut loc, de asemenea, un meci de polo și o petrecere a burlăcițelor ce a avut ca tematică filmul „Frozen”.

Ținutele au atras atenția poliției islamice

Din păcate, rochia miresei inspirată de cea a Elsei, personajul principal din film, a atras atenția poliției nigeriene islamice Hisbah. Aceștia sunt stricți observatori ai mediilor sociale. 

Printre numele importante din Nigeria, care au participat la ceremonia de sâmbătă, se numără vicepreședintele țării Yemi Osinbajo, fostul președinte Goodluck Jonathan și competitorul lui Buhari în alegerile din 2019, Atiku Abubukar.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Sop Updates (@sop_updates)

Critici dure pentru opulență

Clericul islamic Ahmad Abubakar Gumi a criticat dur opulența afișată la nunta celor doi. 

„Cineva mi-a spus că toate avioanele private din Nigeria au fost închiriate pentru nunta fiului lui Buhari. Unii oameni sunt captivi în sate și orașe. Foametea este la tot pasul. Oamenii se confruntă cu probleme la tot pasul, cu toate acestea, politicienii cheltuie fără măsură din fondurile publice pe avioane private”, a spus Gumi. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Atlantic Post (@atlanticpostng)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Sop Updates (@sop_updates)

Măsurile împotriva COVID-19 nu au fost respectate

„Într-o perioadă în care experții în sănătate îi avertizează pe oameni că realitatea variantei Delta a COVID-19 este aici, cu noi, este trist că s-a organizat o adunare publică atât de importantă, fără a ține cont de protocoalele COVID-19”, a spus purtătorul de cuvânt al Sindicatului Comun al Sănătății (JOHESU) pentru presa locală în timp ce reacționa la neutilizarea măștilor faciale de către mulți participanți la nunta regală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel