Numirea lui Kovesi la DNA, "un scuipat în ochi". Vezi cine a spus

Laura-Codruţa-Kövesi
Laura-Codruţa-Kövesi

 În ultimele zile s-a amplificat zvonul confor căruia fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, ar fi varianta premierului Victor Ponta la șefia DNA, lucrua agreat și de Traian Băsescu încă de la terminarea mandatului acesteia. Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a declarat joi seară la Antena 3 că o astfel de numire făcută de Victor Ponta ar fi "un scuipat în ochii" celor au votat la ultimele alegeri.

Ciuvică spune că sunt două paliere ale discuţiei: pe de o parte acordul Ponta - Băsescu legat de numirea procurorilor şefi, unde pot fi argumente pro şi contra, argumentele contra prevalând în opinia lui, pe de altă parte ipoteza ca Ponta să o propună şef al DNA pe Kovesi.

 În acest ultim caz, Ciuvică susţine că ar fi "un scuipat în ochi", dat fiind că cei care au votat la ultimele alegeri au votat şi anti-Băsescu.

 De Ce News a scris, citând surse oficiale, că Victor Ponta s-ar fi înţeles cu Traian Băsescu să o propună pe Laura Kodruţa Kovesi în fruntea DNA, iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general. Informaţia nu a fost confirmată oficial până acum.

Premierul a declarat la rândul său că nu va avansa oficial nume care ar risca să fie respinse de Băsescu. "Chiar dacă i-aş propune pe Sfinţii Petru şi Pavel, dacă nu mă consult înainte domnul Băsescu va găsi ceva în biografie şi îi va respinge", a spus Ponta într-o intervenţie TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel