Ninsori puternice în Capitală în week-end. Vezi prognoza

Temperaturile primăvăratice din ultima perioadă vor fi înlocuite cu temperaturi normale pentru luna ianuarie. Frontul de aer rece care se află în jurul țării va duce la  scăderea temperaturilor şi apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare în partea de sud a ţării, precum şi în Bucureşti.

"Spaţiul geografic al ţării noastre se află la răscrucea de vânturi şi astfel vremea va fi influenţată fie de o formaţiune, fie de alta. Dacă prevalează depresiunea mediteraneană vom avea parte de precipitaţii abundente, dacă prevalează câmpul de presiune atmosferică ridicată, cel anti-ciclon, dinspre jumătatea nord-estică a Europei vom avea parte de temperaturi foarte scăzute. De regulă, o astfel de configuraţie poate duce la ideea producerii fenomenului de viscol", a explicat meteorologul Viorica Dima la RTV.

"În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe parcursul zilei de sâmbătă, dar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică ne aşteptăm să ningă în partea de sud-est a ţării, chiar şi în zona Capitalei şi temperaturile vor scădea corespunzător", a mai declarat meteorologul România TV.

De asemenea, temperaturile minime/maxime nu vor coborî sub limita de îngheţ, dar vineri la amiază sunt aşteptate 2 grade în Capitală, în timp ce sâmbătă ne putem aştepta la temperaturi de -5 grade. În plus, vor apărea şi intensificări ale vântului, de până la 40 km/h.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel