Moise Guran, făcut praf după ce a criticat creșterea alocațiilor printr-o asociere între sărăcie extremă și alcool

Realizatorul de televiziune Moise Guran este aspru criticat după o emisiune în care a asociat sărăcia cu alcoolul. 

Criticând prima victoria a PNL în fața Puterii din Parlament, care a constat în mărirea alocațiilor pentru copii de la 42 la 84 de lei, Moise Guran, în emisiunea "Biziday", a făcut o asociere între numărul persoanelor sărace cu numărul persoanelor alcoolice. "Neavând un studiu care să facă corelația între aceste două cifre, eu nu pot să trag concluzia că TOȚI cei care sunt săraci sunt alcoolici [sau invers]. Dar nu vi se pare că aceste cifre sunt afurisit de apropiate unele de altele?", a afirmat realizatorul cu referire la cele de 1,5 milioane de alcoolici și 2 milioane de părinți aflați în sărăcie extremă, potrivit criticatac.ro

"De aici până la a-și expune ideea că banii oferiți de Stat se înfundă direct în sticlele părinților nu mai e decât un pas, iar Guran îl face sugerând că media consumului de alcool de la începutul anilor 2000 era mai mică datorită fostului sistem de deducții din impozit. Sau altfel spus, creșterea dependenței de alcool e legată de introducerea sistemului actual, cu alocații", comentează autorul articolului publicat în sursa citată, Isaac Ionescu. 

Emisiunea lui Moise Guran despre creșterea alocațiilor a adus multe critici și pe paginile de socializare. 

Florin Poenaru scrie, pe pagina sa de Facebook, despre acest subiect că "fasciștii sociali din România precum Moise Guran sunt blocați în propriile idei, nu mai vin cu nimic nou, mai creativ cum ar veni. Pentru ei, orice ar fi, banii de la stat se duc la bețivii-care-nu-muncesc-din-sate-care-votează-PSD-ul. Aici începe și se oprește analiza lor, chiar dacă le place s-o mai facă pe deștepții cu câte o cifră aruncată aiurea". 

Echivalare grosolană între părinți extrem de săraci și alcoolici

Isaac Ionescu completează: "Echivalarea tacită a 1,5 milioane cu alte 2 milioane e într-atât de grosolană, încât nu păcălește nici măcar publicul biziday.ro, ca dovadă zecile de comentarii care-l iau în râs tocmai în acest sens. Corelația (nu cauzalitatea) dintre două fenomene constituie în presă oportunitate destul de eficientă pentru manipulat publicul neinformat, dar aici nici măcar corelație n-avem: cifrele diferă între ele". 

Moise Guran susține, în emisiunea sa, înlocuirea alocațiilor cu un sistem de subvenție constituit din haine, alimente și cărți, care "sunt preferabile lui Guran deoarece înseamnă o limitare a puterii de cumpărare: dacă tot ești sărăcan, taci din gură și ia de aici ce îți aruncă Statul. Pentru cumpărarea bunurilor precum medicamentele, care nu intră în aceste trei categorii, nu aflăm încă vreo rezolvare – probabil soluția e ca părinții să facă troc între ei, eu îți dau o pâine, tu îmi dai un paracetamol. Adevărul este că Guran nu crede în clasa în jos, sau dacă crede, știe el mai bine. Săracii sunt la Guran niște creaturi exotice despre care putem vorbi cât e nevoie ca să rezolvăm problema", mai comentează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel