Mircea Sandu, verificat de DNA în legătură cu voturile privind organizarea CE de fotbal din 2012

mircea sandu
mircea sandu

Procurorii DNA fac verficări în presupusul caz de corupție în care "anumiţi membri ai Comitetului Executiv al UEFA" ar fi favorizat două ţări în detrimentul alteia în contextul acordării dreptului de a organiza CE de fotbal din 2012 și în care ar fi implicat Mircea Sandu.

Într-un comunicat, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii "s-au sesizat din oficiu"în acest caz, după ce în presa internaţională au apărut informaţii preluate apoi şi de mass-media românească.

"Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind presupuse fapte de corupţie în urma cărora anumiţi membri ai Comitetului executiv al UEFA ar fi favorizat, la organizarea Campionatului european de fotbal din anul 2012, două ţări în detrimentul altei ţări", se arată în comunicatul de vineri al DNA, citat de Mediafax

Singurul reprezentant al României în Comitetul Executiv al UEFA este preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu. Acesta dat, la rândul său, publicităţii un comunicat în care asigură opinia publică de faptul că persoana sa "nu a fost şi nu va fi niciodată asociată cu ceea ce înseamnă corupţie".

"Spyros Marangos nu pomeneşte niciun nume şi nicio ţară, declaraţiile sale fiind făcute la modul general. Cotidianul La Gazzetta dello Sport publică o hartă, sugerând cum s-ar fi votat atribuirea Euro-2012. Mai mult, în subsolul hărţii, ziarul italian specifică faptul că, în condiţiile în care votul a fost secret şi fără a se putea afirma cu certitudine cine cu cine a votat, membrii Comitetului Executiv al UEFA din patru dintre cele şapte ţări prezumtiv pro-Polonia şi Ucraina ar fi votat în schimbul unor sume de bani. Şi atunci, unde este pomenit numele Mircea Sandu? De unde până unde bănuiala care ar plana asupra sa?", se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Totodată, Sandu cere instituţiilor media care au asociat în mod tendenţios numele său cu acest caz să dezmintă "minciunile şi, implicit, dezinformările" publicate.

Presupusul caz de corupţie privind atribuirea organizării Campionatului European de fotbal Ucrainei şi Poloniei a apărut după ce Spyros Marangos, fost trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, a acuzat în presa internaţională că patru membri ai Comitetului Exccutiv al UEFA ar fi fost mituiţi înaintea votului din aprilie 2007.

Marangos, care nu a precizat niciun nume, a susţinut, într-un interviu publicat joi de cotidianul italian Gazzetta dello Sport, că dintre cei opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA care au votat în favoarea Ucrainei şi Poloniei, patru au fost mituiţi, el spunând că deţine probe clare în acest sens, în timp ce alţi trei au votat corect. Un al optulea membru este bănuit de corupţie, dar nu există probe în acest sens.

Spyros Marangos a declarat că un membru al Comitetului Executiv al UEFA a votat Polonia şi Ucraina în schimbul a 3,15 milioane de euro, iar alţi trei au primit câte două milioane de euro pentru voturile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel