Mărmureanu: Un pericol pentru Vrancea este un cutremur de peste 7 grade

Gheorghe Mărmureanu susţine că un cutremur precum cel de 5,5 grade pe Richter nu este de natură să declanşeze unul cu magnitudine foarte mare în România. El a precizat că pericolul este dacă magnitudinea unui cutremur în Vrancea este de peste 7 grade, comentând că "la 6,5 Vrancea dansează".

"A fost un cutremur de 5,5, acesta nu poate fi un declanşator pentru un cutremur mai mare. În ultimii 300 de ani au fost doar trei cutremure foarte mari. La noi, un cutremur foarte mare este cel la o adâncime de peste 120 de kilometri. Nu trebuie să ne îngrijorăm, să stăm liniştiţi pentru că avem alte treburi mai importante de făcut. Eu cred că totuşi a fost de 6 pe scara Richter, nu 5,5", a declarat Mărmureanu, aflat la Parlament pentru o dezbatere privind legislaţia în privirea cutremurelor.

 "Pentru America, un cutremur de 6,5 este greu de înghiţit pentru că la ei este de suprafaţă. Însă la un cutremur de 6,5, Vrancea dansează, nu e nicio problemă. E o poezie puţin cam tristă. Este un pericol pentru Vrancea abia atunci când este un cutremur de peste 7-7,1 chiar", a adăugat Mărmureanu.

 Referitor la cele peste 200 de seisme din zona Galaţi, acesta a evitat să explice care este cauza lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel