Marea Barieră de Corali, situată în largul coastei de nord-est a Australiei, a fost afectată sâmbătă de un cutremur cu magnitudinea 5,2, un fenomen foarte rar în această zonă clasată în patrimoniul mondial al umanităţii.
Cutremurul s-a produs la ora 15.30 (8.30, ora României), la circa 124 de kilometri sud-est de localitatea Townsville, la o adâncime de zece kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), citat de Mediafax.
Nici o alertă de tsunami nu a fost declanşată, iar seismul nu s-a soldat nici cu victime, nici cu pagube, potrivit primelor informaţii.
Australia, situată departe de falii tectonice, nu este decât în mod excepţional afectată de seisme.
Marea Barieră de Coarli a fost avariată de inundaţiile de amploare care s-au înregistrat în nord-estul Australiei în ianuarie şi de ciclonul Yasi de la începutul lui februarie, iar potrivit experţilor ar putea avea nevoie de mai mulţi ani pentru a se reface.
Clasată în patrimoniul mondial al UNESCO, Marea Barieră se întinde pe o suprafaţă de circa 345.000 de kilometri pătraţi şi constituie cel mai vast ansamblu coraligen din lume. Cu 400 de specii de corali, 1.500 de specii de peşti şi 4.000 de specii de moluşte, ea adăposteşte numeroase specii pe cale de dispariţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu