Majorarea poliţelor RCA. Horia Constantinescu (ANPC): Comerţul, fie el cu produse sau servicii, este liber

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a făcut mai multe declarații referitoare la majorarea polițelor RCA.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat joi, referindu-se la creşterea poliţelor RCA, că piaţa este liberă, dar că în cazul în care se va stabili că au existat "înţelegeri în spatele uşilor închise", autorităţile vor face investigaţiile necesare, scrie Agerpres.

"Trebuie să înţelegem: comerţul, fie el cu produse sau servicii, este liber. Cred că o piaţă concurenţială corectă va stabili fiecare dintre operatorii economici din domeniu dacă a făcut alegerea corespunzătoare. Bineînţeles, acolo unde, la un moment dat, se poate identifica că au existat înţelegeri în spatele uşilor închise, sunt convins că autorităţile competente vor face investigaţiile ce se cuvin", a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

"Din perspectiva Guvernului, există tot sprijinul necesar"

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat că Guvernul are disponibilitatea de a-şi oferi sprijinul, în limita atribuţiilor pe care le are. Pe de altă parte, a reamintit că Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) nu se află în subordinea Guvernului şi a menţionat că autoritatea de reglementare are "toate pârghiile legale pe care statul le-a oferit" pentru a gestiona astfel de situaţii.

"Există, în primul rând, o autoritate în domeniu - Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. Responsabilităţile legale ale acestei entităţi, care se află în subordinea altei instituţii decât Guvernul României, sunt cât se poate de clare şi sunt convins că această instituţie a statului român face toate demersurile necesare pentru a gestiona această situaţie. Din perspectiva Guvernului, există, desigur, tot sprijinul necesar, în limita atribuţiilor pe care Guvernul le are şi care, desigur, reprezintă o plajă foarte limitată în raport cu autoritatea de reglementare pe care o reprezintă ASF. Cu siguranţă, în zilele următoare, ASF, în primul rând - poate şi cu sprijinul altor instituţii, dar având în primă instanţă, până la urmă, responsabilitatea legală care îi revine - va analiza şi va propune, va lua măsurile care se impun într-un astfel de context", a precizat acesta. 

Vezi și:  ASF, chemată în Parlament să dea socoteală despre dezastrul scumpirilor polițelor RCA. Anca Dragu (USR): Să explice ce se întâmplă!

- Image by xb100 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel