La 25 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, vezi cum arată oraşul Pripiat. VIDEO

pripiat-1
pripiat-1

Oraşul Pripiat, aflat la trei kilometri de Cernobîl, este la 25 de ani de la catastrofa nucleară. Rămân aceleaşi imagini ale unui oraş fantomă, de unde 50.000 de oameni au plecat în grabă.

La un sfert de secol de la tragedia de la Cernobîl, cel mai grav accident nuclear civil din istorie, localnicii din zona centralei i-au comemorat pe cei care au murit în urma exploziei şi a operaţiunilor de sigilare a reactorului. Un priveghi cu lumânări a avut loc în orăşelul Slavutici, unde trăiesc majoritatea foştilor muncitori de la centrală.

Oficialii ucraineni au afirmat că doar 32 de oameni au fost ucişi de explozie. În 25 de ani, mii de localnici au murit, majoritatea de cancer. Copiii născuţi atunci suferă de malformaţii. Ecologiştii de la Greenpeace au tras un nou semnal de alarmă.

Oamenii şi-au plâns rudele, colegii de muncă sau pe aşa-numiţii recuperatori, trimişi să decontamineze şi să sigileze reactorul nuclear. Mai sunt doar câţiva supravieţuitori ai echipelor de sacrificiu.

Citeşte şi: Ce am învățat din accidentul de la Cernobâl. Care sunt simptomele iradierii și cum ne putem apăra Experții francezi: Explozia din Japonia este de origine chimică şi nu nucleară, ca cea de la Cernobîl

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel