Kovesi versus Antena 3, un nou termen. Jurnaliștii cer din nou strămutarea dosarului

La Curtea de Apel Ploiești, se judecă astăzi un nou termen în procesul în care Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA, a dat în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști. 

UPDATE: Curtea de Apel Ploieşti, pe rolul căreia se află procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor jurnalişti, a acordat, miercuri, un nou termen în dosar, pe 31 mai.

La termenul anterior, instanţa a constatat, cu majoritate, imposibilitatea revenirii la stadiul procesual anterior deschiderii dezbaterilor asupra fondului, respectiv cel prevăzut de articolul 390 Cod procedură civilă.

Avocatul Antena 3 și al jurnaliștilor Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Radu Tudor şi Mugur Ciuvică cer din nou strămutarea procesului. El a explicat că strămutarea este solicitată pe motiv că, din punctul de vedere al pârâţilor, judecata se află în stadiul procesual prevăzut de articolul 390 Cod procedură civilă.

Anterior, judecătorii ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite de Curtea de Apel Pitești privind încuviinţarea şi/sau respingerea probelor. A fost anulată şi încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Piteşti. A fost a doua oară când procesul a fost strămutat. Prima oară a fost înregistrat dosarul la Curtea de Apel București. 

Procesul este în faza de recurs. Tribunalul București a decis ca pârâții să-i plătească Laurei Codruța Kovesi 250.000 de lei. Incriminate au fost afirmații din emisiunea ”Sinteza Zilei” din 19 iunie 2014. Procurorul-șef al DNA le-a cerut jurnaliștilor și Antenei 3 nu 250.000 de lei, ci 1.000.000 de lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel