Kovesi, acuzată de plagiat, va fi audiată pentru teza de doctorat

kovesi
kovesi

Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi urmează a fi audiată, săptămâna viitoare, pentru teza de doctorat, la Consiliul Național de Etică, după ce a fost acuzată de plagiat  de către Grupul de Investigații Politice.

Surse din Ministerul Educației susțin că Procurorul general Laura Codruța Kovesi a fost chemată săptămâna viitoare la Consiliul Naţional de Etică.

Grupul de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică, a susţinut, în luna mai, că lucrarea de doctorat a procurorului general Codruţa Kovesi este un plagiat şi a depus documente care susţin această acuzaţie la Ministerul Justiţiei, la CSM şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare.

Teza de doctorat a Procurorului general este un ”plagiat începând chiar de la prima propoziție”, susține GIP. Potrivit organizației, în lucrare sunt reproduse pasaje din lucrări de specialitate, dar și referate disponibile pe internet, fără folosirea ghilimelelor și fără precizarea sursei.

În replică, Kovesi a spus că toate paragrafele despre care se spune că sunt copiate, îi aparţin. Ea le-ar fi publicat în 2002, iar persoanele de la care este acuzată că le-ar fi luat, le-au folosit în articole abia în 2008-2009. Kovesi și-a obținut doctoratul, în 2011, la Universitatea de Vest Timișoara.

Procurorul General Laura Codruţa Kovesi a declarat pentru Antena 3 că respinge acuzaţiile Grupului de Investigaţii Politice potrivit căruia teza sa de doctorat ar fi un plagiat şi că a sesizat CSM să-i apere reputaţia în acest caz şi să îi repare prejudiciul de imagine care i-a fost adus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel