Jandarmeria: La Pungești, nu a fost folosită forța niciun moment

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mircea Olaru, a explicat că, miercuri, la Pungești, în timpul protestelor față de explorarea gazelor de șist, nu a fost folosită forța niciun moment. 

"Aș dori să vă informez că de o bună perioadă de timp în județul Vaslui se desfășoară acțiuni de protest împotriva explorării gazelor de șist", a declarat colonelul Olaru. El a explicat că miercuri a avut loc un protest spontan al sătenilor și că au fost aproximativ 400 de manifestanți.

Inspectorul general al Jandarmeriei a explicat de ce au fost 200 de jandarmi la aproximativ 400 de protestatari. El a subliniat că au acționat "într-un loc deschis pe o suprafață de câteva sute de hectare", că trebuia asigurată calea de acces a utilajelor către o proprietate, fiind un teren concesionat, iar proprietarul are dreptul legal să ceară acest lucru. În plus, trebuia asigurată, fiind un drum județean, circulația autoturismelor.

Mircea Olaru a precizat că "nu a fost folosită forța niciun moment", ci că "manevrele jandarmilor au generat, la un moment dat, busculade", pentru că "cetățenii au încercat să treacă dincolo de jandarmi".

Inspectorul Jandarmeriei a precizat că "în urma busculadelor", nouă persoane au necesitat ajutor medical, dintre care patru au ajuns la spital. Unul, care a mai avut probleme de sănătate, a rămas internat.

Mircea Olaru a mai precizat că totul a fost monitorizat de un procuror și, pentru că în prima parte a zilei situația a fost complexă, "am considerat ca situația impune prezența mea în zona, am condus și am gestionat întreaga misiune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel