Italia, campanie de vaccinare împotriva variolei maimuţei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gustavo Fring)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gustavo Fring)

Italia a lansat o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuţei.

Italia a lansat luni campania de vaccinare în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare, relatează Reuters. Ministerul Sănătăţii din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuţei la nivel naţional. Campania sa de vaccinare a început la peste o lună după ce alte ţări au raportat un număr mare de cazuri, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Spania, scrie Agerpres.

Primele doze de vaccin vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, a afirmat unitatea spitalicească într-un comunicat, precizând că există deja 200 de persoane care vor fi vaccinate începând de luni, precum şi 600 de cereri pentru programări.

Vaccinul folosit va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei fabricat de Bavarian Nordic şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru protecţia împotriva variolei maimuţei, a mai spus spitalul. Vaccinările vor începe joi şi în capitala financiară Milano.

Primul caz de variola maimuţei a fost înregistrat în Italia pe 20 mai 2022. Pentru moment nu există planuri privind vaccinarea în masă împotriva acestei boli.

Australia a declarat variola maimuţei o "boală transmisibilă de importanţă naţională"

Directorul medical Paul Kelly a declarat că Centrul Naţional de Incident a fost activat pentru a îmbunătăţi coordonarea între statele şi teritoriile Australiei, pentru a gestiona focarul. Kelly a precizat că au fost depistate 44 de cazuri de variolă a maimuţei în Australia, cele mai multe fiind la călători care s-au întors din străinătate.

El a adăugat că boala este mai puţin dăunătoare şi mult mai puţin transmisibilă decât COVID-19, transmite Reuters, conform Agerpres.

Variola maimuţei ar putea fi redenumită. Primăria New York, solicitare către OMS

Primăria din New York a cerut marţi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să redenumească variola maimuţei - "monkeypox" în limba engleză -, întrucât numele acestei boli este considerat stigmatizant şi riscă să îi facă pe bolnavi mai degrabă să se izoleze decât să solicite îngrijiri medicale, informează AFP.

"Suntem tot mai îngrijoraţi de efectele potenţial devastatoare şi stigmatizante pe care mesajele despre virusul 'variolei maimuţei' le pot avea asupra comunităţilor care sunt deja vulnerabile", a declarat comisarul pentru Sănătate din cadrul Primăriei oraşului New York, Ashwin Vasan, într-un e-mail adresat directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS a evocat el însuşi la jumătatea lunii iunie o posibilă schimbare a denumirii acestei boli, a reamintit Ashwin Vasan în mesajul său.

Potrivit comisarului pentru Sănătate din New York, o astfel de "terminologie" este "ancorată într-o istorie rasistă şi dureroasă pentru comunităţile de culoare".

În mesajul său, Ashwin Vasan a reamintit efectele negative provocate de ştirile false difuzate după apariţia HIV (virusul care provoacă SIDA) şi rasismul din cauza căruia au avut de suferit comunităţile asiatice în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, un virus la care preşedintele Donald Trump se referea folosind expresia "virusul chinez".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel