Iohannis, acuzat că blochează rezidențiatul. Deputat PSD: Omorâți o întreagă generație de medici!

Rezidențiat/ FOTO AGERPRES
Rezidențiat/ FOTO AGERPRES

Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu blocheze rezidențiatul. Dacă nu este numit un ministrul la Educație, până în data de 7 octombrie, care să poată semna ordinul privind organizarea examenului, tinerii medici nu pot participa la rezidențiat în 2019. 

Chiar dacă secretarul general al Ministerului Educației a preluat atribuțiile ministrului, în ceea ce privește actele necesare funcționării instituției, ordinele comune de miniștri, cumar fi cel necesar pentru organizarea rezidențiatului, nu pot fi publicate fără semnătura unui titular al postului. 

Conf. Buicu a postat pe pagina sa de Facebook un apel la președintele Klaus Iohannis, căruia i se cere să numească ministrul Educației: 

”Apel către Președintele României,

Nu “omorâți” o întreaga generație de tineri medici!

Sistemul de sanatate din Romania are nevoie de specialiști. Tinerii medici, absolvenți ai promoției 2019 și nu numai, urmează sa susțină examenul de rezidențiat in data de 17 Noiembrie 2019.
Metodologia de organizare a examenului, comisiile de specialitate precum și numărul de locuri și posturi se aproba prin ordine comune ale miniștrilor sănătății și educatiei care trebuie publicate in Monitorul Oficial pana la data de 7 Octombrie 2019 pentru ca examenul sa se poată desfășura.
Prin blocarea numirii ministrului educatiei, Dl presedinte Johanis, pune in pericol o generație întreaga de tineri medici care nu pot susține examenul de rezidențiat in acest an, nu se vor putea încadra incepand cu 01 Ianuarie 2020 in sistemul de sanatate românesc.
Creșterea salariilor medicilor și rezidenților i-a determinat pe aceștia sa rămână in număr mai mare in Romania.
Lipsa ministrului educatiei care sa semneze ordinele comune prevăzute de lege, din cauza președintelui Johanis, ii poate determina pe cei peste 8000 de tineri medici sa plece din Romania”.

O posibilă soluție, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu semnează numirea ministrului Educației, citiți pe DCMedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel