Hala Matache ar putea fi reconstruită… pe șosea. SONDAJ EXCLUSIV

Instanța a decis să distrugă un bulevard prin reconstruirea Halei Matache Măcelaru și a altor trei imobile în mijlocul șoselei. Avocații au reușit să arate în instanță că Bucureștiul nu are nevoie de Bulevardul Uranus pentru descongestionarea traficului. Judecătorii au hotărât ca Hala Matache, care ajunsese o ruină gata de prăbușire înainte de demolare, să fie reconstruită în același loc, în mijlocul bulevardului.

Hala Matache Măcelarul din București era situată în Haralambie Botescu numărul 10. Construită de Primăria București între 1879 și 1899, Hala Matache a fost dărâmată sub primarul general Sorin Oprescu. 

Hala Matache, care oricum era în pericol de prăbușire din cauza recuperatorilor de materiale intrați prin efracție, a intrat pe lista clădirilor de demolat în proiectul Bulevardului Uranus, ceea ce a dus la dispută aprinsă între societatea civilă și Primărie. Asociația Salvați Bucureștiul, care a organizat protestele, a ajuns la un acord cu primăria și anume să treacă cu trotuarul noului bulevard pe sub un portic existent la parterul halei. Hala s-a degradat considerabil și-n 2012, primarul Sorin Oprescu anunța că va muta Hala Matache cu 37 de metri. În martie 2013, a început demolarea clădirii și urma să fie reconstruită, când vor fi bani, și să fie refolosit acoperișul original. 

La un an de la demolare, diametrala Buzești-Berzei a fost realizată. Acum, judecătorii Tribunalului București au stabilit că mai multe case de pe Berzei au fost demolate ilegal. La fel, și Hala Matache. 

Trei imobile, reconstruite în mijlocul șoselei

Tribunalul București a constatat că avizele obținute de Primăria Capitalei, printre care și avizul de mediu pentru construirea șoselei din centrul Capitalei, ar fi ilegale. În consecință, judecătorii au decis că trebuie reconstruite trei imobile demolate de pe traseul bulevardului Uranus, printre care și Hala Matache.

În ianuarie 2014, când circulația rutieră pe tronsonul Buzești-Berzei-Vasile Pârvan a fost redeschisă, primarului general Sorin Oprescu declara că Hala Matache va fi reconstruită "după forma și volumul pe care l-a avut în anii 1930", în cadrul unui parteneriat public-privat și va fi amplasată în zona inițială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel