Hăineală și Ghica primesc NUP în dosarul judecătorului Neacșu

ghica si haineala dc
ghica si haineala dc

Procurorii DNA au decis neînceperea urmăririi penale pentru Oana Schmidt Hăineală și Alina Ghica, în dosarul în care judecătorul CSM Adrian Neacșu a fost trimis în judecată.

Cele două știau de absențele de la serviciu ale lui Neacșu, scrie antena3.ro.

”Ambele martore au declarat că în exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite nu aveau atribuţii şi nici posibilitatea reală de a verifica efectiv prezenţa la serviciu a membrilor CSM. Aceştia, prin întocmirea foilor colective de prezenţă îşi asumă personal, prin semnătură, răspunderea pentru datele inserate în conţinutul acestor înscrisuri oficiale”, arată rechizitoriul DNA.

Potrivit acestora, Hăineală și Ghica au relatat că Neacșu a protestat pentru neacordarea diurnei, motivând că a lipsit de la ședințele CSM ”din cauza zăpezii”.

Martorul Cristi Danileț

Judecătorul Danileț le-a spus procurorilor că Neacșu nu venea la ședințe întreaga săptămână, ci doar atunci când erau ședințe de plen și secții, sosind în dimineața zilei de ședință sau cu o seară înainte, și plecând imediat după ședință sau a doua zi.

Dumbravă îi ia apărarea lui Neacșu

Judecătorul CSM Horațiu Dumbravă a suferat că absenenţele acestuia de la comisii ar fi justificate de împrejurarea că a optat să se retragă de la activitatea în comisii pe fondul unor relaţii tensionate cu conducerea CSM, se mai arată în rechizitoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel