George Maior, despre implicarea Serviciilor în examenul de BAC

maior dece
maior dece

Șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, își asumă responsabilitatea pentru implicarea agenților în examenul de Bacalaureat de anul acesta, explicând că Serviciul nu putea rămâne pasiv la acte de corupție de nivel național.

[caption id="attachment_341151" align="alignleft" width="310"] Foto: captură Rtv[/caption]

Maior a mărturisit, joi seara, la România Tv, că i s-a reproșat intervenția de la Bacalaureat, dar ”cea mai importantă resursă este resursa umană, iar eu nu pot să stau pasiv” în fața unor acte de corupție. ”Cum să nu caute SRI când este vorba despre o problemă vitală?”, a întrebat George Maior.

”Decizia este asumată de mine, voi face și la anul la fel”, a punctat Maior.

Directorul serviciului de informații îi este recunoscător ministrului Educației, Remus Pricopie, pentru buna colaborare dintre ministerul pe care îl conduce și SRI. ”Vreau să-i mulțumesc ministrului Pricopie pentru că a înțeles și pentru colaborare (...) S-au reușit multe elemente de prevenire, și dacă nu s-a mai putut preveni și s-a intrat în zona infracțională, am trimis elementele la Parchet”, a precizat Maior.

Șeful Serviciului Român de Investigare se arată indiferent la comentariile celor care blamează implicarea Serviciului în examenul de anul acesta și adaugă faptul că acțiunea a depășit granițele Capitalei. ”S-a lucrat la scară națională în sens preventiv”, a explicat George Maior.

Nu vreau ca statul să fie vulnerabil și incapabil să acționeze pe plan extern din cauza corupției, a mai punctat directorul SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel