Gafă medicală în Belgia: Unei românce i-a fost extirpat uterul, pentru că nu știa limba franceză

spital
spital

O româncă de 38 de ani trăiește o adevărată dramă, după ce, în loc să-i fie operată mâna pentru refacerea tendonului, medicii belgieni i-au extirpat uterul, în urmă cu o lună, fiind confundată cu o altă pacientă.

Drama Ericăi, femeia de 38 de ani din România, a început de la o tăietură la mână. După ce a primit ajutor de urgență la un spital, Erica a fost îndrumată spre un alt spital, pentru a-i fi refăcut tendonul.

Din păcate, nici românca și nici soțul acesteia nu vorbeau limba franceză deloc, astfel că, în momentul în care ei au ajuns la un spital din Bruxelles pentru ca Erica să fie supusă operației, soțul unei paciente care avea nevoie de intervenție chirurgicală la aparatul genital a răspuns în locul soțului româncei. Ca urmare, personalul medical din spital a confundat-o pe româncă cu cealaltă pacientă.

"Anestezistul şi medicul chirurg au întrebat-o pe pacientă, însă aceasta nu a înţeles întrebarea şi nu a dat un răspuns clar. Pentru a confirma procedura a fost întrebat soţul. Însă, din nefericire, cel care a răspuns era soţul celeilalte paciente", a explicat Daniel Desir, directorul Spitalului Brugman, unde s-a petrecut toată povestea, citează RTV.net.

În urma intervenției medicale, românca s-a trezit cu dureri în zona genitală şi cu hemoragie. Numai după câteva ore, un medic român care lucra în acel spital i-a dat vestea. Femeia a povestit că medicul a îngenunchiat în faţa ei şi a cerut iertare în numele spitalului. Erica nu reușește să-și revină din șoc nici acum, la mai bine de o lună după operație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel