Fondurile europene pentru Transport și POS CCE, presuspendate

Fondurile pentru Programele Operaţionale Sectoriale Transport şi Creşterea Competitivităţii Economice vor fi presuspendate. Anunțul va fi făcut, marți, de comisarul  european pentru politica regională, Johannes Hahn.

România nu a mai trimis cereri de rambursare la Comisia Europeană pentru cele două programe de la 1 iulie, iar autorităţile române fuseseră înştiinţate în urmă cu o lună despre posibila presuspendare a fondurilor.

 Potrivit RRA, argumentele Comisiei Europene pentru presuspendarea fondurilor au fost deficienţele constatate în urma misiunilor de audit din luna iulie.

 Bucureștiul va avea la dispoziţie două luni pentru a remedia problemele constatate, altfel va urma suspendarea fondurilor pentru cele două programe care au o valoare de peste 7 miliarde de euro.

 Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, va discuta toate aceste chestiuni la întâlnirea pe care o va avea vineri la Bruxelles cu comisarul pentru politica regională, Johannes Hahn.

 România așteaptă decizia CE și pentru Programul Operațional Regional și pentru POS Mediu.

 Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat, săptămâna trecută, că România se așteaptă în perioada următoare ca cel puțin pentru un program din cele patru întrerupte temporar să fie reluate plățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel