Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat, joi, că bilanţul epidemiei de febră hemoragică a ajuns la peste 1.300 de cazuri şi 729 de morţi, în Africa de Vest. 57 dintre victime au fost înregistrate în patru zile.
"În perioada 24-27 iulie, au fost înregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone", a transmis OMS într-un comunicat, potrivit Mediafax.
Aceste date arată o creştere în doar patru zile cu 8,5% a numărului de decese şi cu 10,1% a numărului de cazuri, de la precedentul bilanţ al OMS.
"Tendinţa (...) rămâne incertă", în contextul în care epidemia continuă să se răspândească în comunităţi şi afectează în prezent şi persoanele care oferă îngrijiri medicale, avertizează organizaţia.
În total, la data de 27 iulie, OMS a înregistrat 1.323 de cazuri de febră hemoragică (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces.
Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.
Liberia a decis, recent, blocarea unei părţi a frontierei şi închiderea tuturor şcolilor, pentru a încerca să împiedice o propagare a epidemiei, a anunţat, miercuri, preşedinta Ellen Sirleaf Johnson.
De asemenea, din cauza răspândirii epidemiei Ebola, Organizaţia americană de ajutor Peace Corps a transmis că îşi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25% şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News