De ce nu va participa Băsescu la deschiderea Festivalului Tineretului

Traian Băsescu nu va fi prezent la deschiderea oficială Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la eveniment urmând a participa premierul Victor Ponta, transmite România TV.

Se vede că pactul de coabitare dintre Traian Băsescu și Victor Ponta a intrat în impas. Traian Băsescu evită să se intersecteze cu premierul. Cel mai recent exemplu este festivitatea oficială de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European care urmează să aibă loc la Brașov. Deși inițial Băsescu își anunțase prezența, ulterior acesta a renunțat, după ce premierul Victor Ponta a anunțat, la rândul său, că va participa la deschiderea oficială a FOTE. O altă ipoteză poate fi legată de strategia de evitare a contactului cu publicul, în situații în care apare riscul unor manifestări ostile. Președintele Traian Băsescu a evitat să participe la ceremoniile de aniversare a Zilei Unirii Principatelor, în ultimii doi ani, după ce a fost huiduit la Iași, în 2011. Băsescu a renunțat la tradiționalele băi de mulțime, acceptând contactul direct doar cu un public restrâns (câțiva români din diaspora, în timpul vizitelor oficiale, clienții unor restaurante de lux, la Revelion). Și la ceremoniile de 1 Decembrie o parte a manifestanților au scandat lozinci împotriva președintelui,

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 de băieţi şi 351 de fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.

Participanţii vor fi cazaţi la Poiana Braşov, în „satul olimpic” special amenajat, din care fac parte şase hoteluri.

Festivitatea de deschidere a FOTE va avea loc, duminică, începând cu ora 17:30, pe arena Liceului Sportiv din Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel