De ce a ”mușcat” EBa la Strasbourg: explicație medicală posibilă

Imaginile cu Elena Băsescu care pare afecată de mișcări necontrolate ale mușchilor feței au șocat România. Instantaneu au apărut semne de întrebare cu privire la cauză. De ce a mușcat Elena Băsescu la Strasbourg?

În cazul în care Elena Băsescu a făcut tratament cu botox, atunci grimasa pe care a avut-o ar putea fi consecința unui astfel tratament cosmetic, sau mai bine zis al întreruperii acestuia. Toxina botulinică (botox), folosită pentru relaxarea musculară și deci pentru îndepărtarea ridurilor, acționează prin blocarea sinapselor (legăturilor dintre nervi şi plăcile muşchilor din pereţii vaselor).

Efectul unui tratament este de câteva luni. Medicii recomandă ca aceste injecții să se facă la minimum 8 luni distanță. Practic, se fac mult mai des, la 3-4 luni distanță. Organismul reacționează și înceracă să neutralizeze toixina sau efectul acesteia, mobilizând mai puternic grupele musculare din jurul zonei paralizate.

Se poate vorbi chiar de dependență: dacă se întrerup dozele se ajunge la mișcări mai bruște sau la grimase. Elena Băsescu, în cazul că ar fi urmat tratamente de înfrumusețare cu toxină botulinică, a trebuit să le întrerupă din cauza sarcinii. Astfel, în momentul în care se reiau contracțiile musculaturii feței, mișcările pot fi ușor exagerate.

Fiind tânără, EBa nu ar fi avut, teoretic, nevoie de tratament botulinic, dar ținând cont că a lucrat în lumea modei, unde astfel de terapii sunt curente, nu este exclusă folosirea unor cosmentice pe bază de toxină botulinică.

Studiile clinice realizate asupra botoxului au demonstrat că această substanță poate provoca slăbiciune musculară, dificultate la înghițire sau pleoape căzute. În general botoxul are efecte secundare destul de ușor de tratat, însă poate fi și periculos pentru sănătate în anumite cazuri, scrie site-ul sanatate.acasa.ro. Botoxul sau toxina botulinica de tip A este eficient pentru umplerea ridurilor și pentru a paraliza mușchii responsabili de formarea ridurilor. De asemenea, injecțiile cu botox pot ridica sprâncenele și pleoapele superioare cu câțiva milimetri, astfel încât să creeze o privire mai expresivă. Injecțiile cu botox se folosesc în zona dintre sprancene, în zona frunții, în preajma buzelor (unde se formează ridurile provocate de zâmbet) și în colțurile ochilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel