DD la Parchet: Îl acuz pe Victor Ponta de şantaj şi ameninţare

danut d
danut d

Dan Diaconescu nu se dă bătut în cazul privatizării Oltchim. Acesta s-a prezentat, vineri, la   Parchetul General pentru a depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI, Remus Vulpescu. Dan Diaconescu a declarat că îl acuză pe Victor Ponta de şantaj şi ameninţare și va cere despăgubiri de două miliarde de euro.

 La intrarea în sediul Parchetului General, Dan Diaconescu a declarat următoarele:

 "Nu am vrut să renunţăm niciun moment să depunem aceste plângeri penale. Toate privatizările au fost pigmentate cu spăgi şi oneroase. Eu am câştigat acestă licitaţie fără să dau şpagă. Am pierdut licitaţia în mod abuziv. Am depus plângerea împotriva lui Remus Vulpescu şi a premierului Victor Ponta. În acestă plângere găsiţi toate probele corupţiei. Demonstrăm în acestă plângere că aveam banii. Am aşteptat guvernanţii să ne ia banii şi să dea slariile muncitorilor. Avem trei înrebrări pentru domnul Victor Ponta: de ce a închis combinatul; de ce ne-a scos din licitaţie abuziv şi de ce nu au vrut să semneze contractul cu noi.

 Este vorba de o criminalitate transfrontalieră. Noi am vrut să aducem un concern internaţional care să preia combinatul. Va fi un proces pe care îl vom câştiga usor. Îl acuz pe Victor Ponta de şantaj şi ameninţare. Vom avea un proces internaţional la Londra. Vom cere daune de 2 miliarde de euro. Prietenii mei au pierdut bani. Şi eu am pierdut bani pentru că am scos bani din OTV. Noi am scris despre cazul Oltchim şi domnului Barroso.

 Nu înţeleg de ce vrea domnul Ponta să plătească salarile angajaţiilor de la Oltchim"

 La ieşirea de la Parchetul General, Dan Diaconescu a menţionat următoarele:

 "Destinul combinatului Oltchim este în mâna Justiţiei. Credem că se va face dreptate. Este o luptă într forţele binelui şi forţele răului. Nu mi-e teamă de nimic. Nu mi-e teamă de miniciocoiul Victor Ponta"

 OPSPI a sesizat, miercuri, Parchetul instanţei supreme în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte deţinerea sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel